2024. április 25., csütörtök
SPORTBULVÁR

De mit keres Alonsónál az Aranylabda?

Múlt vasárnap adták át a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerését, az Aranylabdát, a párizsi gálának azonban nagyobb meglepetése is volt, mint az a tény, hogy Lionel Messi kapta meg a trófeát. Amikor a műsorvezetők felszólítására megérkezett a férfi- és a női díj a színpadra, két, fekete sisakot és kesztyűt viselő furcsa alak érkezett, akiket kinézetük miatt viccesen még Daft Punk néven konferáltak fel, a híres zenei duóra utalva. Hamar kiderült azonban, hogy jóval patinásabb vendégek érkeztek: amikor lekerültek a sisakok, Fernando Alonso és Esteban Ocon, az Alpine Formula–1-es csapatának két versenyzője leplezte le magát. A két versenyző annak köszönhetően vendégeskedhetett ezen a rangos eseményen, hogy az idén az Alpine lett a díjátadó egyik főtámogatója. Bár szokatlanul mutatott a labdarúgás világából ismert díj F1-es versenyzők kezében, hamar átkerültek azok Messihez és a szezon női legjobbjához, a spanyol Alexia Putellashoz. Az Alonsóról készült képek így is temérdek viccelődést szültek az interneten, egyesek szerint ezzel a spanyol végre teljesítette a tripla koronát, csak a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás mellé nem az Indianapolis 500 serlegére, hanem az Aranylabdára tehette rá a kezét.

„Meglepett, hogy mennyire nehéz trófea is az Aranylabda! – idézte fel utólag a rendezvénnyel kapcsolatos élményeit Alonso. – Izgalmas tapasztalatot szereztem, még ha nem is volt ideális, hogy a hosszú idő után egyetlen szabad hétvégémet kellett erre szánni. Megtisztelve érzem magam, hogy részese lehettem, és köszönöm az Alpine-nak és a szervezőknek a lehetőséget.”

Ricciardo behajtotta a fogadást főnökén

Egy évvel azután, hogy Daniel Ricciardo fogadást nyert Cyril Abiteboullal, a Renault korábbi csapatfőnökével szemben, a francia menedzser végre eleget tett a fogadásban foglaltaknak, és elkészíttette élete első tetoválását. A McLaren versenyzője pedig humoros videóban dokumentálta a folyamatot. A fogadás úgy szólt, hogy ha Ricciardo dobogós helyezést ér el 2020-ban, akkor megmondhatja, hogy Abiteboul mit tetováltasson magára, ha viszont nem jön össze a pódium, a francia menedzser teheti meg ugyanezt vele. Ricciardo végül a Nürburgringen és Imolában is harmadik lett, egy évvel később pedig behajtotta a fogadást. Abiteboul végül a magyar származású festő, Victor Vasarely korábbi Renault-logó-javaslatainak egyikét választotta. Vasarely a 70-es évek elején egy sor logót tervezett a francia autógyártónak, Abiteboul pedig az egyik ilyen logó felső felét képzelte magára, amit Ricciardo kabalaállatával, a méhészborzzal kombinált a tetoválóművész. Az alkotás az F1-es csapattól a tavalyi év végén távozó francia szakember jobb vádlijára került.

Fizeti szurkolói tetoválását az Atlético Mineiro

És még mindig testfestések. Csütörtökön a Clube Atlético Mineiro 3:2-re legyőzte a Bahia együttesét, amivel eldőlt, hogy két fordulóval a szezon vége előtt brazil bajnok lett 2021-ben.

Az évek óta egyre jobban erősödő klub fennállása második bajnoki címét ünnepli, ezelőtt 1971-ben, vagyis kereken 50 éve lett az ország legjobb csapata. Egy ekkora eredményt mindenképp meg kell ünnepelni, az Atlético Mineiro pedig különleges módszert talált a vigadásra: a Belo Horizonte című rádióműsor szerint az egyesület állja az aranyérmet hirdető tetoválások árát mindazoknak a szurkolóknak, akik úgy döntenek, hogy tű alá fekszenek, és magukra varratják a történelmi bajnoki siker szimbólumát.

Kukát dobott a pályára a hokis

A több szabályt is súlyosan megszegő Garet Hunt kilencmeccses eltiltást kapott a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottságától. A Brasov Wolves kanadai játékosa azon túl, hogy verekedett a címvédő Sport Club Csíkszeredától elszenvedett 8:1-es vereség alkalmával, kiállítása után a cserepadról egy kukát dobott be a jégre.

A 34 éves játékos a 40. percben Láday Tamással akaszkodott össze – verekedésért mindketten 5+20 perc büntetést kaptak –, majd a fegyelmi testület indoklása szerint a kezdeményező brassói hokis a játékvezetők többszöri felszólítására és fizikai beavatkozásuk ellenére sem fejezte be a „bunyót”. Nem volt hajlandó elfoglalni a büntetőpadot sem, s a játékvezetőknek agresszíven ellenállt. A brassói kispad felé mutogatott az ellenfeleknek, a bíró kezéből kiütötte a saját sisakját és kesztyűjét, végezetül pedig egy nagy méretű szeméttárolót hajított a pályára.

Az előző kiírásban döntős Brasov Wolves játékosai közül ugyanezen a találkozón Molnár Zoltán és Albert Zagidullin is 25 perces büntetést kapott fejre-nyakra irányuló támadásért, s előbbinek két, utóbbinak három meccset kell kihagynia. A három eset miatt a Brasov Wolves 500, 150, 250 eurós pénzbüntetést is kapott.