2024. április 19., péntek

Mikulás-parti Óbecsén

Karácsonyi vásárt tartottak a Samu Mihály Általános Iskolában

Karácsonyi kirakodóvásárt tartottak hétfőn az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola udvarában az iskola tanulói, tanítói és tanárai. A már hagyományossá vált rendezvényen az alsós diákok a saját maguk által készített kézműves termékekkel várták a vásárlókat, a diákparlament tagjait pedig a teafőzéssel és a palacsintasütéssel bízták meg.

– A kirakodóvásárból befolyt összeg egy részét olyan didaktikai eszközök beszerzésére fogjuk fordítani, amelyekre a diákoknak szükségük van, a másik részből pedig karácsonyi ajándékokat készítünk majd az iskola hátrányos helyzetű tanulóinak – mondta Francia Banjac Krisztina, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola pedagógusa.

– Az első osztályos gyerekek nagyon lelkesen és ügyesen dolgoztak. Tésztából készítettünk kis mécseseket, képeslappal vártuk a szülőket. A környezettudatosságra is szerettük volna felhívni a figyelmet, úgyhogy aki hozott magával poharat, bögrét vagy üveget, az ingyen kapta a teát – mondta Topolcsányi Aranka, az iskola tanítónője.

Az ünnepekre való készülődést és a karácsonyi hangulatot kivétel nélkül szeretik a tanulók.

– Kézműves dolgokat készítettünk, fenyőfákat, díszeket. Nem volt nehéz dolgunk, sokat segített a tanító néni. Otthon is készültem, megmostam a cipőmet.

Rajzot is csináltunk a kisöcsémmel, és a csizmáinkba raktuk – mondta Máriás Dorottya, az iskola másodikos diákja.

– Én sütöm a palacsintát, de egyéb dolgoknál is segédkezek. Lekváros, eurokrémes és eurokrémes-plazmás palacsintát sütünk, ami a gyerekek kedvence – nyilatkozta Balázs Korina, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója.

Az iskolában minden évben a karácsonyi vásárral egyidejűleg szervezik meg a karácsonyi műsort is, amire idén a járványhelyzet miatt nem került sor.