2024. április 24., szerda

Ünnepeltek az ügyisek

A Nők Kishegyesi Fórumának csapata fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte

A Nők Kishegyesi Fórumának egyik legjelentősebb projektuma az Ügyi csapat. A fórum céljai közé tartozik a rászorulók segítése, ebből kifolyólag alakult meg az Ügyi csapat, amely nehéz körülmények között élő gyerekeket tömörít. A női fórum igyekszik olyan foglalkozásokat, élményeket biztosítani számukra, amelyeket egyébként nem volna lehetőségük megtapasztalni. A csapatot öt évvel ezelőtt hívták életre, és azóta rendszeresen, hetente tartanak foglalkozásokat a gyerekek számára. A csapat fennállásának évfordulóját vasárnap a női fórum székházában ünnepelték meg. Az ügyisek rövid műsorral készültek, és meggyújtották a falu adventi koszorúján a második gyertyát.

Az ünnepség nyitóbeszédében Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnöke elmondta, hogy néhány gyerekkel kezdték az Ügyi csapatot, ma pedig már húsz gyermek jár hozzájuk rendszeresen.

– Már korábban is szerveztünk olyan programokat, amelyek a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára nyújtottak segítséget valamilyen formában. Amikor a női fórum birtokába vette ezt a gyönyörű épületet, akkor lehetőségünk nyílt arra, hogy heti rendszerességgel találkozzunk a gyerekekkel. Arról, hogy mi minden történik ebben az épületben, rendszeresen beszámolunk a közösségi oldalakon, mesélnek a kifüggesztett képek is, és a gyerekek is elmondják, hogy mi mindent csinálnak. Emellett szombatonként be lehet hozzánk térni, és saját élményként megélni a gyerekekkel való találkozás örömét. Mindössze néhány gyerekkel indultunk, és ma már húsz gyerek jár hozzánk heti rendszerességgel. Hosszú lenne az a lista, amelyen azok szerepelnének, akik munkájukkal, anyagiakkal, jó szóval támogattak bennünket, és mellettünk állnak. Mindenkinek nagyon köszönjük. Egy nevet azért szeretnék kiemelni, ő szinte az elejétől velünk van, és kitart mellettünk: Hajas Gabriella – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy az önkormányzat, különböző alapítványok és magánszemélyek rendszeresen támogatják az Ügyi csapat munkáját. Épp ezért Zsidai az ünnepség jelenlévőitől időt és élményeket kért a gyerekek számára. Időt, hogy foglalkozzanak a gyerekekkel, és élményeket, mert azokban kevés részük van az ügyis gyerekeknek. Az elnök végezetül arról is beszámolt, hogy a gyerekek kérték tőlük, hogy felléphessenek a műsoron.

Zsidai Erzsébet köszönti az ünnepség résztvevőit

Zsidai Erzsébet köszönti az ünnepség résztvevőit

Zsidai beszédét követően a gyerekek ünnepi szavalatokat mondtak, és elénekeltek egy karácsonyi dalt. A dalt betanította és citerán kísért Vaszlavik István. A falu adventi koszorúján a második gyertyát Hajas Gabriella és Szilágyi Dávid gyújtották meg, majd a műsort követően megérkezett a Mikulás, aki szerény ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. Az esemény szerény fogadással zárult, a vendégek megkóstolhatták az ügyis gyerekek által készített kalácsokat.