2024. március 29., péntek
SZENTTAMÁS

Miklós püspök egykor régen...

A vasárnap esti szentmisét követően a szenttamási római katolikus templomba is megérkezett a Mikulás. A gyerekek nagy örömére ezúttal sem jött üres kézzel. Varnyú Kristóf, az egyik krampusz elmondta, a csomagokat ezúttal is a helyi Hagyományápolók Klubjának tagjai készítették:

− Pár nappal ezelőtt mintegy 150 csomagot készítettünk a klub begluki helyiségében. A csomagba a már hagyományos mézeskalács mellé alma, szaloncukor és egyéb apróság került. Voltak gyerekek, akik rosszalkodtak ebben az évben, ők a csomag mellé virgácsot is kaptak. A krampuszok a szorgoskodás mellett énekelgetnek is, ezért a templomudvarban lévő nagy koszorú körül a klub többi tagjával a második gyertya meggyújtását követően elénekeltük a csordapásztorok énekét, majd a Mennyből az angyalt – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Kristóf.

Zsúnyi Tibor atya elmondta, december 6-án a régi hagyomány szerint Szent Miklós püspökre emlékezve megajándékozzuk a gyermekeket:

−Jó látni a gyerekek rajongását, örömét és kíváncsiságát, amely körülveszi a Mikulást. Sohasem az ajándék nagysága, hanem a megajándékozottság öröme marad meg az emberben. Köszönet, hogy 2021-ben Szenttamáson is lehetőségünk volt megélni a megajándékozottság örömét – mondta a plébános.