2024. április 18., csütörtök

Teljes orosz csapatsiker

Oroszország válogatottja igazolta az esélyességet, és Madridban meg is nyerte a Davis-kupát. Az oroszok a döntőben 2:0-ra verték a horvátokat.

Mivel a két egyéni után eldőlt a mérkőzés, a párost nem is játszották le, az oroszok pedig harmadszor győzedelmeskedtek a csapat-vb-nek is nevezett sorozatban. Perdöntőnek ezúttal is az első egyéni mutatkozott, amelyben Borna Gojo kemény ellenállást tanúsított Andrej Rubljovval szemben, míg Danyiil Medvegyev valamivel könnyebben győzte le Marin Čilićet. Mivel az oroszok januárban megnyerték az ATP-kupát, nemrég pedig az orosz lányok a B. J. King-kupában (volt Fed-kupa) is diadalmaskodtak, most mindhárom csapatverseny serlege a birtokukban van. Jövőre a 18 helyett csak 16 csapat indulhat a döntőben, így csak az idei döntősök, Oroszország és Horvátország közvetlen résztvevők, Szerbia és Nagy-Britannia szabadkártyát kapott, 12 helyet pedig selejtezővel töltenek be, amelyben márciusban Magyarország idegenben Ausztráliával játszik.

Novak Đoković tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett, a 350. hetét kezdte meg ugyanis a ranglista élén, és még tíz hete szavatolt. A női listán Ashleigh Barty 110 hete az éllovas.

DAVIS-KUPA. – A döntőben: Oroszország–Horvátország 2:0 (Rubljov–Gojo 6:4, 7:6, Medvegyev–Čilić 7:6, 6:2.

A győztes orosz csapat (Fotó: Beta/AP)

A győztes orosz csapat (Fotó: Beta/AP)