2024. április 25., csütörtök

Đoković elutazik Ausztráliába

Novak Đoković ott lesz a szerb válogatottban januárban a sydneyi ATP Kupán, így egyre valószínűbb, hogy elindul utána az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon is – értesült a média.

A január 1-jétől 9-éig tartó csapatverseny szervezői kedden közölték, hogy a 34 éves sztár rajta van a nevezési listán. Az Australian Open január 17-én rajtol.
Korábban a játékos édesapja, Srđan Đoković úgy nyilatkozott, hogy ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. Đoković továbbra sem árulta el, hogy felvette-e az oltást, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással. A házigazdák azonban minden résztvevő játékostól elvárják az oltás általi védettséget.
Az idén három GS-t nyerő világelső kilencedszer nyert a Melbourne Parkban, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.
Egyébként Nadal már jelezte, hogy ott lesz az Australian Openen, a térdműtéte után lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.