2024. március 28., csütörtök
BIRKÓZÁS

A régi rivális

Moszkvában revüjellegű tornát rendeztek, meghívott birkózók és nézők részvételével. Itt lépett fel a 2017-es világbajnok zentai Nemes Viktor, aki régi nagy riválisával, Roman Vlaszovval lépett szőnyegre, s végül 5:1-re kikapott, mivel a szibériai az első menetben kétszer is megpörgette. A számos olimpiai és világbajnok mellett meghívást kapott a 130 kg egyik legendája, a négyszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok Riza Kayalp is, de a török végül nem jelent meg. Ezt az oroszok nyilván nem nagyon bánták, mert a lelátókon ott ült a súlycsoport másik, „kicsit nagyobb” legendája, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenkétszeres Európa-bajnok Alekszandr Karelin…

Országos egyéni bajnokság Kragujevacon

A hétvégén megtartották kötöttfogásban Szerbia országos egyéni bajnokságát, amelyen végül 20 klubból 118 birkózó lépett fel. Összesítésben a Proleter szerezte a legtöbb pontot (135) a belgrádi Radnički (120) és a Spartacus (115) előtt.

A bajnokok, 55 kg: Losonc Szabolcs (Potisje). 60 kg: Kolompár Szebasztián (Proleter). 63 kg: Dimitrijević Perica (Spartacus). 67 kg: Gajić Momčilo (Vitez). 72 kg: Nagy Szebasztián (Spartacus). 77 kg: Erski Aleksa (Partizan). 82 kg: Kovačević Branko (Radnički). 87 kg: Dickov Žarko (Radnički). 97 kg: Vuković Márió (Hercules). 130 kg: Pavlović Nemanja (Novi Sad).