2024. április 19., péntek

Vulin szigorúbban büntetné az ittas vezetőket

Aleksandar Vulin belügyminiszter egy mai konferencián elmondta, hogy határozottan támogatja a szigorúbb büntetőpolitikát, ha ittas, vagy kábítószer hatása alatt történő vezetésről van szó, majd hozzátette, hogy az ilyen személyekre a gyilkossági kísérletekkel megegyező büntetést kell kiszabni – írja a Vajdasági RTV.

– Szilárd meggyőződésem, hogy amíg minden részeg és drogos bolond, aki volán mögé ül, nem kap szankciót gyilkossági kísérletért, addig nem lesz jobb a helyzet. Szilárd meggyőződésem továbbá, hogy amíg be nem vezetjük az ittas és drogos járművezetőknél az autók és az engedélyek végleges elkobzását, addig sem lesz jobb – mondta a miniszter.

Kiemelte: az állam feladata, hogy csökkentse, mérsékelje mindazokat a tényezőket, amelyek lassítják, nehezítik a mentők, a tűzoltók és a rendőrök munkáját.

– Mindannyiunknak van egy kis része a felelősségből, és az államnak is megvan a maga felelőssége. Amennyiben többet fektetünk be, jobban odafigyelünk szükségleteinkre azok kielégítése érdekében, mindannyiunk élete biztonságosabb és védettebb lesz – fogalmazott Vulin.

Megjegyezte, hogy emberi életek múlnak a katasztrófavédelem fellépésén és reakcióin a forgalomban.