2024. április 24., szerda

Kezdődik a korcsolyaszezon

Új jégsimítóval gazdagodik a Stadion közvállalat korcsolyapályája

December nyolcadikán, szerdán hivatalosan is megnyílik a szabadkai korcsolyapája. A jég gyártása a hónap elején elkezdődött, és az előrejelzések szerint az elkövetkező időszakban az időjárási körülmények is kedveznek a korcsolyázásnak. A korcsolyaszezon kezdetének apropóján sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Tamara Dimitrioski, a műjégpályát működtető Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója, valamint Góli Csilla, a szabadkai városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja volt jelen.
Góli Csilla elmondta, hogy a város fontosnak tartja a korcsolyapálya működését.
– A korcsolyázás a város szempontjából egy fontos téli tartalom, aminek nagy hagyománya van, ugyanis a szabadkai városi jégpálya 52 éve van funkcióban, 1969-ben nyitotta meg kapuit. A város elkötelezett a korcsolyázás, a jeges sportok, a műjégpálya mellett, amit az is mutat, hogy meghallgattuk a sportklubokat, amelyek itt folytatják a tevékenységüket, és a városi költségvetés idei évi két módosítása alkalmával pluszeszközöket különítettünk el annak érdekében, hogy a Stadion közvállalat még jobban tudja működtetni a pályát – fogalmazott Góli Csilla.
Tamara Dimitrioski nyilatkozatában többek között az előkészületekről is szót ejtett.
– November folyamán a közvállalat minden szükséges technikai előkészületet elvégzett, lefektettük a gumiszőnyeget, befestettük a korlátot, a zárt helyiségekben elvégeztük a higiéniai festéseket, és december elsején elkezdtük a jég gyártását. Az idén a városi büdzséből pénzeszközöket kaptunk a fő csövek szanálására, amivel megszüntettük a hűtőfolyadék szivárgását. Egy jégsimító beszerzése is lehetővé vált, amivel le tudjuk cserélni a régi elhasználódott gépünket. Erre hétszázezer dinárt biztosítottak a költségvetésből. Mint minden évben, az idén is megszervezzük a télapócsomagok kiosztását. Erre december 31-én 10 és 12 óra között kerül sor. A téli szünetben sportesemények sorozatát rendezzük meg, amelyek résztvevőire értékes tárgynyeremények várnak – fogalmazott az igazgató.
A járványügyi intézkedések értelmében a jégpályán egyidőben száz, míg a zárt helyiségekben tíz személy tartózkodhat. A szájmaszk viselése kötelező, a pálya bejáratánál kézfertőtlenítőt, valamint a lábbelik fertőtlenítésére szolgáló szőnyeget helyeztek el, míg a jégen kétméteres kötelező távolságtartás lesz érvényben.
A korcsolyapálya a hét minden napján várja a látogatókat. A korcsolyázás szerelmesei 10 és 12, 14 és 16, valamint 18 és 20 óra között vehetik igénybe a pályát. A belépőjegyek ára 200 dinár, míg az öt évnél fiatalabb gyerekek számára ingyenes. A jégpályán korcsolyabérlésre is van lehetőség 200 dináros áron, míg a korcsolya élesítése 100 dinárba kerül.