2022. január 28., péntek

Mikulásfutás esernyők alatt

A kellemetlen esős időjárás ellenére vasárnap többszázan vettek részt az idei palicsi Mikulásfutáson. A résztvevőknek egy mintegy másfél kilométeres távot kellett teljesíteniük a Nagyparkban. A hangulatos rendezvényen értékes nyeremények találtak gazdára. Többek között díjazták a legfiatalabb és a legidősebb résztvevőt, a legeredetibb jelmez viselőjét, sőt tombolát is rendeztek.

A Mikulásfutáson nemtől és kortól függetlenül bárki részt vehetett, amennyiben teljesítette az egyetlen feltételt, vagyis mikulássapkát húzott. A látványt némiképp elrontotta, hogy a résztvevők legnagyobb része esernyő alá bújt, de a rendezvényen végig nagyszerű hangulat uralkodott.

Fotó: Benedek Miklós

A rendezvényt a Park Palics Kft., a Szerbiai Ultramaraton Egyesület, valamint a palicsi helyi közösség közösen szervezte meg. A programot a Pionir és a Vodavoda támogatta. A Mikulásfutásnak humanitárius jellege is volt, ugyanis a program lebonyolításában a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete is részt vett, és a Legyél te is Mikulás akció keretében édességeket, tanszereket, játékokat és más adományokat gyűjtöttek a helyszínen, amiből a népkonyha felhasználói számára ajándékcsomagokat állítanak össze.