2024. március 28., csütörtök

Oroszország nyerte a Davis-kupát

A Davis-kupa serlegéért az este Oroszország és Horvátország válogatottai mérkőztek meg, végül az oroszok bizonyultak jobbnak. Utóbbiak pénteken Szerbiát, előbbiek pedig szombaton Németországot győzték le az elődöntőben. Az oroszok kimondott esélyesek, és ha nyernek, egyszerre lesznek címvédők a Davis- és az ATP-kupában is.

Nehéz megérteni, hogy a horvát–szerb meccsen az első egyesben miért az átütő erő nélküli Dušan Lajović kapott bizalmat a kiváló formában és lendületben levő Borna Gojo ellen, míg teljesen mindegy, hogy a párosban ki játszott, Szerbia ott nem számíthatott a pontra a világelső Mektić, Pavić kettős ellen. Mint feltételeztük is, a találkozó az első egyénin dőlt el, azt követően pedig Novak Đoković és a horvát páros magabiztosan hozták a kötelező pontot.

Az orosz–német meccs a két egyéni után már eldőlt. Andrej Rubljov és Danyiil Medvegyev rutinmunkát végeztek, együtt összesen egy breakalkalmat nyújtottak, s Danyiil azt is hárította.

Január 1-jéig, amikor Sydney-ben indul az ATP-kupa, a legerősebb mezőny pihenőt kapott, a 2021-es műsorból pedig már csak kis tornák maradtak, közöttük három női 125-ös. Az egyiket e héten a franciaországi Angers-ben rendezik meg. Az első kiemelt az ukrán Anhelina Kalinyina, míg a szerbiai Nina Stojanović a francia Kristina Mladenovićtyal kezd.

A világelső horvát páros rutinosan tette fel az i-re a pontot (Fotó: Beta/AP)

A világelső horvát páros rutinosan tette fel az i-re a pontot (Fotó: Beta/AP)

MADRID. – A Davis-kupa elődöntőjében: Szerbia–Horvátország 1:2 (Lajović–Gojo 6:4, 3:6, 2:6, Đoković–Čilić 6:4, 6:2, Đoković/Krajinović–Mektić/Pavić 5:7, 1:6), Oroszország–Németország 2:1 (Rubljov–Köpfer 6:4, 6:0, Medvegyev–Struff 6:4, 6:4, Karacev/Hacsanov–Krawietz/Pütz 6:4, 3:6, 4:6).
ANTALYA. – A futures negyeddöntőjében: Harris–Madarász 6:0, 4:6, 6:1.