2024. április 26., péntek
SPORTBULVÁR

Kyrgios szexuális frusztrációi

Az őszinteségéről elhíresült Nick Kyrgios bevallotta, hogy mentálisan nehezen küzd meg a tenisszel járó nehézségekkel. A sportág egyik legszórakoztatóbb, ugyanakkor legmegosztóbb játékosa szerint sokakat megvisel lelkileg, hogy sokáig nem látják a teniszezők a barátjukat, barátnőjüket.

„Teljesen mindegy, milyen munkád van, ha nem találkozol a pároddal, az hatással van rád, a munkádra, a hangulatodra. A barátaimat és a családtagjaimat is eltoltam magamtól emiatt. Mindegy volt, milyen eredményt értem el, mintha a világ összeesküdött volna ellenem. Az első barátnőmet hat hónapig nem láttam. Nehéz a legmagasabb szinten teljesíteni, amikor az érzelmi és fizikai kapcsolat is hiányzik. Kimész a pályára, de nem megy a játék, mert kanos vagy, könnyen rád jön a szexuális frusztráltság” – vallotta be az ausztrál teniszező.

Összességében persze Kyrgios imádja még mindig a munkáját, de saját bevallása szerint is rányomta a bélyegét a sportág az életére. „Ezért baromi nehéz sportág a tenisz, a mentális teher szörnyű. Melyik másik sportágban meccselsz három órán át, akár hétnél többször is két hét alatt? Egyiknél sem! Szerintem ezért veszítettem el az eszem.”

Rengetegen bántják a sportolókat

Mindannyian szembesülünk azzal, mennyire frusztráltak tudnak lenni az emberek, de a sportolók még jobban ki vannak téve az indulatoknak, a folyamatos fröcsögésnek.

Pár hónapja egy norvég teniszező, Ulrikke Eikeri borzolta a kedélyeket azzal, hogy nyilvánosságra hozta, milyen sértő, gyűlölködő üzeneteket kap a közösségi oldalán ismeretlen emberektől, most pedig Babos Tímea is hasonlóan tett. „Remélem, meghalsz, és elégsz a pokolban, te hülye ribanc” – olvasható az egyik üzenetben, és az a szomorú, hogy ennél vannak sokkal gusztustalanabbak is azok között, amiket Babos most megmutatott.

„Amióta az eszemet tudom, meccsek után kapom a rosszabbnál rosszabb üzeneteket. Ha nyerek, az a baj, ha épp veszítek, akkor az. Szomorú, hogy az embereknek nincs jobb dolguk, mint hogy másokat kritizáljanak/bántsanak. Minden egyes meccsemen minimum 100 százalékot próbálok nyújtani, van, amikor nyerek, és van, amikor veszítek. Mindenesetre ez egy borzasztó dolog, és szeretném felhívni rá a figyelmeteket! Nem szabadna így lennie! Engem talán már kevésbé viselnek meg ezek az üzenetek (néha persze ez sem igaz), de a lényeg, hogy ez nem megoldás!” – írta Babos a bejegyzésben.

A jelenség általános a teniszezők körében, sokan számoltak már be hasonló tapasztalatokról, a sejtések szerint pedig a frusztrációk hátterében részben a sportfogadások állhatnak – a Facebook és az Instagram ugyanis már lehetőséget ad arra, hogy ha nem az a játékos győz, akire egy néző fogadott, közvetlenül neki írt üzenetben vezesse le a dühét…

Furcsa szándékú rajongók minden sportban akadnak, erről beszélt a Formula–1-es Lando Norris is, aki bár nemrég a második legkedveltebb versenyző lett egy globális szavazáson, így is szembesült különös viselkedésű követőkkel. „Az egyetlen rossz oldala a népszerűségnek, hogy a barátaim önhibájukon kívül kerülnek a reflektorfénybe azért, mert időt töltenek velem, megjelölöm őket egy képen, vagy csak szimplán követem őket a közösségi médiában – fogalmazott Norris egy ESPN által készített interjúban. – Még mindig sok a rosszindulatú rajongó, akik nem tisztelik a magánéletem, sem azokat, akikkel együtt lógok.” Norris elárulta, sok öntörvényű „nyomozó” akad a közösségi médiában, akik képesek úgy információkat szerezni az emberekről, hogy soha nem találkoztak velük.

„Hátborzongató, amit egyesek csinálnak. Azzal töltik az idejüket, hogy idegen emberek után kutatnak. Csak nevetek ezen, ugyanakkor nagyon furcsának találom” – magyarázta a brit.

Készül a jamaicai bobcsapat

A Jamaicai Bobszövetség (JBSF) gyűjtést szervez két egyszemélyes és egy négyszemélyes bob vásárlására, hogy versenyzői sikerrel vehessék a kvalifikációt, és rajthoz állhassanak a téli olimpián. A vasárnap közzétett videóban Chris Stokes, a JBSF elnöke elmondja, hogy a jamaicai csapat a februári, pekingi téli játékokra készül, ehhez szüksége van megfelelő eszközökre, amelyekkel a versenyzők képességeiknek megfelelően tudnak majd teljesíteni.

A 2018-as téli olimpiára párosban kijutottak az ország első női bobosai, emellett egy szkeletonversenyzőnek is sikerült kvalifikálnia magát. A 2022-es játékokon debütál majd a női egyes versenyszám. A bobok megvásárlásához összesen 194 ezer amerikai dollárra van szükség.

„A tavalyi szezonban történelmi érmeket szereztünk női egyesben, és hosszú kihagyás után a férfi négyes csapatunk is visszatért a világkupa-sorozatba” – jelezte a JBSF, amelynek a gyűjtésre nem maradt sok ideje, ugyanis a kvalifikációs időszak január végén zárul.

Chris Stokes tagja volt az első jamaicai bobcsapatnak, amely nagy feltűnést keltett indulásával az 1988-as téli olimpián Calgaryban.

Elbúcsúztatták Räikkönent

Bár még nincs vége az F1-es évadnak, az Alfa Romeo máris összedobott egy nagyszabású búcsúbulit visszavonuló versenyzője, Kimi Räikkönen számára, hogy az extra kései, december 12-i szezonzáró után már mindenki a szabadságát tölthesse. Az eseményt a csapat főhadiszállásán tartották a svájci Hinwilben, ahova a 42 éves finn versenyző a családjával érkezett, a munkatársaitól pedig annyi szeretetet kapott, hogy ez még belőle is érzelmeket váltott ki. „Köszönöm mindenkinek ezt az emlékezetes estét. Köszönöm az együtt töltött éveket, a kemény munkát, az emlékeket. Jó emberek vagytok” – írta a 2007-es világbajnok a közösségi oldalán az esemény margójára. Felesége, Minttu hozzátette, ő és két gyerekük is örül, hogy a családfő immár több időt tölthet majd otthon. Räikkönen egyelőre nem beszélt arról, hogy vannak-e tervei a versenyzésre más sorozatokban.