2024. április 19., péntek

Potápi rámutatott a magyar nemzet szégyenfoltjára

Tizenhét évvel ezelőtt „a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat”, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt; 2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja – állapította meg a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád János közleményében rámutatott: az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek, s hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra.
Évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt – emelte ki, emlékeztetve: a 2010-ben megalakult új országgyűlés első intézkedései között szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság közjogi értelemben is a nemzet elválaszthatatlan részéve váljon.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Orbán-kormány a nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozik már 12 éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítse a szülőföldjén maradásban és boldogulásban.

Szerinte a jövő évi parlamenti választáson az a baloldal akar visszatérni a hatalomba, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén, ráadásul minden lehetőséget megragad, hogy egymás ellen uszítsa a magyarokat, s gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között.