2024. március 29., péntek

Vulin: Az ilyen tüntetések 1,1 millió euróba kerülnek a rendőrségnek

Aleksandar Vulin belügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy egyes központok Szerbia destabilizációját szeretnék elérni és csakis az állam valamint a rendőrség kiváló együttműködésének köszönhető, hogy sikerül elkerülni az összetűzéseket.

Hozzátette, hogy a szombati tiltakozó megmozdulásokhoz hasonló tüntetések a szerb rendőrségnek egymillió százezer eurójába kerülnek – írja a Vajdasági RTV.

– A belügyminisztérium költségvetését szombaton egymillió százezer euróval károsították meg. Következő alkalommal, amikor arról beszélnek, hogy az államnak egymillió eurót kellene utalnia egy kisgyermek gyógyítására, akkor emlékezzenek arra is, hogy ezt az összeget szombaton költötték el. Ezt az összeget nem kellett volna elköltenünk, mert a rendőrségnek nem kellett volna ott lennie – üzente Vulin.

– A szombati tüntetéseken részt vett emberek többsége nem kap pénzt a Rockefeller alapítványoktól és senki mástól sem, azonban a tiltakozások szervezői és az azt támogató személyek külföldi alapoktól kaptak anyagi támogatást. Van joguk arra, hogy azt mondják: Szeretném, hogy Đilas legyen a leggazdagabb és egyezem azzal, hogy Rockefeller döntse el, hogy ki lesz hatalmon az országban és ennek eléréséért fizessen is az embereknek. Tudni kell viszont azt is, hogy ennek semmi köze nincs az ökológiához, vagy a környezetvédelemhez – mondta Vulin.