2024. április 23., kedd

Most már jöhet a karácsony!

A magyarkanizsaiak ráhangolódhattak az ünnepre

Kétnapos adventi vásárt tartottak Magyarkanizsán, a város központjában a felújított téren. Az ünnepre való hangolódáshoz minden adott volt, a programok egymás után sorjáztak. A szervező Magyarkanizsa önkormányzata, de természetesen megannyi kézműves és községbeli segített abban, hogy a hagyományoktól eltérőn december elején megtartott vásár mindenkinek emlékezetes maradjon. Pénteken délután négykor már érezni lehetett, hogy valami készül az egyébként nagyon csendes városban, a Fő utcán megindult a hömpölygő tömeg, akik mind a térre tartottak, ugyanis fél öttől Karácsonyi álom néven rengeteg, összesen 170 gyermeket megmozgató előadást mutattak be, amire előzetesen sokáig készültek és a várt hatás nem maradt el. Az Anima kórus fellépése után a gyerekek teremtettek hamisítatlan karácsonyi hangulatot. Este a Jingle jazz duó zenélt.

Szombaton a sokak által várt Mikulásfutás volt a nap attrakciója, amikor száznál biztos többen futottak ezer méteren, legtöbbjük pirosba öltözve, jókedvűen hohohózva.

A Jazz and roll fellépése zárta a vásárt, mely a szervezők szerint nem várt sikert hozott látogatottság szempontjából. Csak az első napon elfogyott például a tizenkét kiló mézeskalács, amit a gyerekek díszíthettek, így másnapra újabb adagot kellett készíteni. A többi kísérőprogram is megmozgatta a gyerekeket és felnőtteket, régi mesterségeket lehetett tanulni, belekukkantani a szövés, vagy épp az agyagozás fortélyaiba, de ügyességi játékok, bábozás is volt többek között. Az árusoknál kézműves termékek, de étel-ital is kapható volt. A hagyományos zsíros kenyér, tökös és mákos kalács is népszerű volt. A jótékonysági akciók se maradtak el, úgy, ahogy az első kukucskáló kvíz is népszerű volt a gyerekek körében. A kvízben részvevők utalványt kaptak, amit a vásárban árusítóknál válthattak be. A Vajdasági Licit csoport tagjai is kinn voltak, náluk is lehetett jótékonykodni úgy, hogy azért senki nem távozott tőlük se üres kézzel. A fából készült betlehem mellett a forgatagban nem az elcsendesedés, inkább az ünnepre való hangolódás volt a cél Magyarkanizsán.

A két nap alatt a délutáni és esti programok megmozgatták a gyerekeket, szüleiket a városban, ahol megtörték egy kicsit a csendet a gondosan tervezett programokkal, amik sok embert hívtak az utcára.