2022. január 25., kedd

Kis híján összeütközött egy orosz utasszállító repülőgép a NATO lopakodójával

Az orosz hatóságok tájékoztatása szerint az Aeroflot légitársaság utasszállító repülőgépének sikerült elkerülnie a katasztrófát, mivel még időben megváltoztatta az irányát és elkerülte a NATO lopakodó repülőgépét a Fekete-tenger felett.

– Elkerültük a katasztrófát, de ez nem jelenti azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok és a NATO továbbra is büntetlenül kockáztathatja mások életét – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az Orosz Polgári Repülési Ügynökség szerint az eset péntek reggel történt, amikor egy lopakodó repülőgép gyorsan leszállt, keresztezve egy utasszállító repülőgép útvonalát Tel-Aviv és Moszkva között, 142 utassal és személyzettel a fedélzetén.

A lopakodó legénysége nem reagált az irányító üzeneteire, a polgári repülőgépnek pedig meg kellett változtatnia a repülés irányát és magasságát is.

Az orosz légiközlekedési ügynökség nem közölte, hogy kinek a lopakodó repülőgépéről van szó, de Zaharova azzal vádolta az amerikai légierőt, hogy kockázatot jelent a civil légiközlekedésre.