2024. április 20., szombat

Stefanović: Az országnak szüksége van az ökológiára és a gazdaságra is

Nebojša Stefanović védelmi miniszter véleménye szerint az ellenzéki pártok visszaélnek a környezetvédelmi tevékenységekkel és rossz célra használják fel mindazokat, akik az ökológia témájával kapcsolatban emelik fel hangjukat – írja az N1 hírportál.

Stefanović a közleményében elmondta, hogy nincs olyan személy, aki ne szeretne egészséges környezetet a gyermekei számára. Szavai szerint ez nem azt jelenti, hogy vagy az ökológia mellett áll, vagy pedig a gazdaság mellett, mert Szerbiának mindkettőre szüksége van.

Nem szeretnék kétszínű lenni, aki azt állítja, hogy létezik olyan közeg, ahol a gazdaság nincs káros hatással a környezetre. Természetesen, hogy szennyezi, ezért is szükséges az államnak komolyan dolgozni az ökológia terén is – mondta Stefanović a védelmi minisztérium által kiadott közleményében.

Hozzátette, hogy a környezetvédelmi minisztérium komolyan dolgozik a különféle projekteken, amelyekkel egyebek mellett a szemétlerakók és más környezetszennyező létesítmények problémáját igyekszik megoldani.