2024. április 25., csütörtök

Új közlekedésfigyelő kamerák a városban

Az Informatika közvállalat folytatja a tartományi székváros bekamerázását, ezúttal a Grbavica városnegyed egyik rendkívül forgalmas részén, hamarosan a Miša Dimitrijević és a Ribnikar fivérek utcák kereszteződésénél helyezik el a legújabb városi közlekedés-megfigyelő kamerákat.
A munkálatokat az Informatika közvállalat végzi, elmondásuk szerint az új kamerarendszer felszerelése nagy mértékben hozzájárul majd a közlekedésbiztonság növeléséhez a városban.

A közvállalatból emlékeztetnek arra, hogy a Ribnikar fivérek utca talán a legforgalmasabb utca a városban, járművek, kerékpárosok és gyalogosok ezrei haladnak keresztül rajta, és az úttest közvetlen közelében van a Milan Petrović különleges bánásmódot igénylők iskolája is. Az önkormányzat elvárása, hogy miután csatlakoztatják az új kamerákat a városi közlekedés-megfigyelő videorendszerhez, általánosságban javuljon a közlekedésbiztonsági helyzet Újvidéken.
A munkálatokat zöld felületeken végzik, december 6-án forgalomkorlátozásra kerül majd sor a Ribnikar fivérek utcában, ahol a Futaki utca és a Miša Dimitrijević utcák közötti részen lezárják az egyik forgalmi sávot. A Ribnikar fivérek utca másik fele, amelyen a forgalom a Felszabadulás sugárúttól a Futaki utca felé halad, nem lesz lezárva.

Az említett városrészben december 8-ára is munkálatokat jelentettek be, aznap a Ribnikar fivérek utcának azon részén, amelyen a forgalom a Miša Dimitrijević utcától a Szabadság sugárút felé halad.Az új, városi közlekedés-megfigyelő rendszer az önkormányzat szerint nagy mértékben hozzájárul majd a közlekedésbiztonság növeléséhez a város szintjén. A Ribnikar fivérek és a Miša Dimitrijević utca háromágú kereszteződésénél különösen „durva” a forgalom, a balra kanyarodó autósok tapossák a kerékpárosokat és a gyalogosokat, igyekeznek mielőbb átjutni a zöld jelzésen. A kanyarodásra a vezetőknek esetenként több zöld jelzést is ki kell várniuk, nem csoda, hogy idegesek