2024. április 19., péntek

Eredményes működés

Tizenöt éves Óbecse község Ifjúsági Irodája

Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli az idén Óbecse község Ifjúsági Irodája. A jeles alkalomról szerdán emlékeztek meg. Az ifjúsági iroda önkéntesei szimbolikus ajándékcsomagokat osztogattak a polgároknak Óbecsén a Felszabadulás téren, majd ünnepi programmal emlékeztek meg az évfordulóról az ifjúsági iroda az idén megnyílt, korszerű helyiségében.

– Óbecse község Ifjúsági Irodája az elmúlt tizenöt évben folyamatosan működött megszakítások nélkül. Az elmúlt két évben sikerült magasabb szintre emelni az ifjúsági iroda munkásságát, hiszen hivatalosan is megalakult Óbecse község Ifjúsági Tanácsa, amely aktívan részt vesz az ifjúságpolitika végrehajtásában, illetve szisztematizáltuk a koordinátor munkahelyét, ami nagyon ritka egész Szerbiában. Óbecse község Ifjúsági Irodája az egyik legjobban működő ifjúsági iroda tartományi és országos szinten is – mondta Dane Mandić, a Községi Tanács ifjúsággal, sporttal és idegenforgalommal megbízott tagja.

Az ünnepi program keretén belül kihirdették az Óbecse éjjel elnevezésű fotópályázat nyerteseit is. A fotópályázatra ezúttal több mint 40 fotó érkezett. A pályázat nyertese Ognjen Maričić lett, aki egy NIKON D3500 fényképezőgépet kapott, Nikola Doroslovački pedig különdíjban részesült.

Óbecse község Ifjúsági Irodájának köszönhetően két évvel ezelőtt nyitották meg Péterrévén az Ifjúsági Klubot, a bácsföldvári Ifjúsági Klub pedig az idén novembertől várja a fiatalokat. Mileševón jelenleg is zajlanak a munkálatok, hamarosan ott is megnyílik a helyi ifjúsági klub, és a tervek szerint Radičevićen is lesz egy ilyen fiatalokat összetömörítő klub.