2024. április 20., szombat
ZENTAGUNARAS

A jótékonyság jegyében

A zentagunarasi nőszervezet decemberi akciói

Az Armida Nőszervezet az év során sok programot, eseményt szervez, de az év vége különösen sűrű számukra. Ebben a hónapban több olyan akciójuk is lesz, amellyel a falu legfiatalabb lakóit szeretnék megörvendeztetni az ünnepek alkalmával.

Kádár Krisztina, a szervezet koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy a szemétnek köszönhetően is lehet szép meglepetést szerezni a gyerekeknek.
– Mikulás közeledtével az Armida mikuláscsomagokat készít a helyi óvodás és első osztályos gyerekek számára. Ezt az akciót már több éve megszervezzük, amióta átvettük a szelektív hulladékgyűjtést, ugyanis a hulladékgyűjtésből befolyó összegből fedezzük a csomagok árát. Az előre elkészített kis csomagok december 6-án fogják várni a gyerekeket. Ők már előtte nap bekészítik a szobacipőket a termekbe, és oda szoktuk beletenni az ajándékokat. Persze, később jön az „igazi” Mikulás is, ezért csak egy kis előmikulás-meglepetés – számolt be Kádár, majd hozzáfűzte, hogy ezek a csomagok többféle édességet tartalmaznak.
A szervezet másik nagy akciója, amit már évek óta megszervez a karácsony közeledtével, a cipősdoboz-akció. Ezt a tavalyi évhez hasonlóan fogják lebonyolítani – mondta el a koordinátor.

– Az idén is 0–10 éves korosztályú gyerekeknek fogunk egy kis csomagot készíteni. Ezeket december 18-án, szombaton a falu központjában felállított adventi koszorúnál a Télapó fogja átadni a gyerekeknek. Hogy ne legyen nagy tömeg egyszerre, és hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, ezért korosztályok szerint be fogjuk osztani a gyerekeket, hogy ki mikor jöhet az ajándékért. Erről a sorrendről még értesítjük a szülőket és a gyerekeket. A csomagosztást, akárcsak a korábbi években, gyűjtési akció fogja megelőzni. December 4-én és 11-én a helyi piacon fogunk gyűjtéseket tartani 7 és 9 óra között. Minden évben szép számban kapunk adományokat. Főként édességeket, gyümölcsöt, kesztyűt, sapkát, iskolaszereket és jó állapotban lévő játékokat gyűjtünk. Külön ruhaneműt az idén sem gyűjtünk, csak kisebb dolgokat. Viszont van olyan, aki pénzt szokott a dobozba rakni, ebből utólag olyan dolgokat vásárolunk, ami még hiányzik a csomagokból. Ez alkalommal is kb. 150-160 csomagot kell készítenünk, amit az Armida tagjai fognak összeállítani – tudtuk meg Kádártól.

Az Armida Nőszervezet az idei ünnepek alkalmával szeretne egy újdonsággal is előrukkolni. A koordinátor elmondta, hogy a körforgalomhoz szalmabálából akarnak hóembert készíteni. Ennek megvalósítása egyelőre a lehetőség alakulásától függ, de a szervezet tagjai remélik, hogy sikerül ezzel az aranyos újdonsággal kedveskedniük a falu lakosságának.