2024. április 25., csütörtök

Oroszország zárta a sort

Horvátország, Németország és Szerbia után a végső győzelemre is fő esélyes Oroszország válogatottja jutott be utolsóként a Davis-kupa madridi elődöntőjébe, és ma a serlegmeccs jogáért a váratlanul elődöntős németekkel játszik, míg az este a szerbek és a horvátok mérkőztek meg a döntőbe jutásért.

Andrej Rubljovnak meggyűlt a baja Elias Ymerrel, és csak nehéz háromszettesben szerezte meg a pontot. Danyiil Medvegyev sem játszott nagyot, háromszor is elveszítette az adogatást Mikael Ymerrel szemben, viszont ötször breakelt. Mivel a meccs a két egyéni után eldőlt, a párost már nem is játszották le.

DAVIS-KUPA. – A negyeddöntőben: Oroszország–Svédország 2:0 (Rubljov–E. Ymer 6:2, 5:7, 7:6, Medvegyev–M. Ymer 6:4, 6:4).
ANTALYA. – A futures 2. fordulójában: Wenger–Međedović 6:2, 6:0, Madarász–N. Lopez 6:2, 6:3.
SELVA GARDENA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jacquemot–Stevanović 6:0, 2:2 – feladás.

Veszteséges Australian Open

A koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedések nyomán az idei Australian Openen körülbelül 62,6 millió eurós veszteség érte az Ausztrál Teniszszövetséget. Költségesnek bizonyult, hogy a külföldi játékosokat charterjáratokkal szállították az országba, és két hétig karanténhotelekben szállásolták el őket, ráadásul a stadionok/pályák nézőtéri kapacitását sem használhatták ki teljesen, a februári torna ideje alatt öt napon egyáltalán nem engedhettek be nézőket. A hatalmas veszteség nemcsak felemésztette a Tennis Australia minden tartalékát, de még 25 milliós hitelt is fel kellett vennie a szervezetnek, hogy a januárban esedékes versenyt megrendezhesse.

Az új vírusvariánsok megjelenése ellenére az ausztrálok bíznak abban, hogy január 17. és 30. között lebonyolíthatják, mégpedig nézők előtt az év első Grand Slam-versenyét Melbourne-ben.