2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Újra a portugál góljai kellettek

Manchesterben rendezték a Premier League hétközi fordulójának legnagyobb rangadóját, ahol a United a fokozatosan magára találó Arsenalt fogadta. A kiegyenlített találkozó fordulatos forgatókönyvet hozott, az Ágyúsok Smith Rowe révén korán vezettek (13.), amire Bruno Fernandes válaszolt (44.). Gyors gólváltás történt a második félidő elején, Cristiano Ronaldo precíz lövésére (52.) Martin Ødegaard válaszolt (54.). A holtpontról az Old Trafford legénysége tudott elmozdulni, amikor Fred buktatásáért Martin Atkinson videózás után befújta a büntetőt, ezzel pedig a duplázó Ronaldo eldöntötte a győztes kérdését.

Drámai, nyolcgólos döntetlent játszott a Serie A csütörtök esti programján a Lazio és az Udinese. A rómaiak már a zsebükben érezhették a három pontot, miután – 0:2-es és 1:3-as hátrányból is felállva – Acerbi találatával 4:3-ra vezettek a rendes játékidő letelte után. Az eredetileg hétperces hosszabbítás elején Immobile megpecsételhette volna a meccset, de találatát les miatt elvették, majd a túloldalon a ráadás 9. percében Arslan egyenlített, bár pontot érő gólját csak videózás után adta meg Piccinini bíró.

Angol bajnokság, a 14. fordulóban: Tottenham–Brentford 2:0, Manchester United–Arsenal 3:2. Az élcsoport: Chelsea 33, Manchester City 32, Liverpool 31 pont stb. Olasz bajnokság, a 15. fordulóban: Torino–Empoli 2:2, Lazio–Udinese 4:4. Az élcsoport: Napoli 36, Milan 35, Inter 34 pont stb.

Ronaldo profi pályafutása során elérte a 800. gólt, a büntetővel 801-nél tart (Fotó: Beta/AP)

Ronaldo profi pályafutása során elérte a 800. gólt, a büntetővel 801-nél tart (Fotó: Beta/AP)