2024. április 19., péntek
VÍZILABDA

Váratlan kudarcok

Nyilván nagyon kevesen gondolták, hogy a BL mostani kiírásában az eddig veretlen OSC pont egy francia csapattól kap majd ki, de ez szerdán megtörtént, a Marseille végig vezetve nyert a 4. forduló keretében. A mérkőzés akkor ment el végleg, amikor 8:6-os vezetésnél a franciák még három góllal megpakolták a magyarokat (11:6), s hogy mennyire gyámoltalanok voltak Varga Dénes kiválasztottjai, azt mutatja az a tény, hogy egy negyedben sem vezettek, és a játékelemek mindegyikében gyengébb mutatót produkáltak.

Az sem megszokott, hogy egy szerb csapat egy némettől kapjon ki otthon. Pedig ez történt a C. zvezdával, amely a járványügyi megszorítások miatt nem Hannoverben, hanem Belgrádban mondta fel a leckét, de elégtelenre vizsgázott, mert a németek 3:0-val indítottak, s ezt az előnyüket végig megtartották. A fordítás reménye 10:11-nél még pislákolt, de a szerbek nem tudták megbüntetni az ellenfél hibáit védekezésben.

BL, az 5. forduló, B csoport: OSC–Marseille 9:14, Steaua–Jug 8:10, C. zvezda–Hannover 12:15, Pro Recco– Spandau 04 14:9. Az állás: Pro Recco 12, Marseille és Jug 9, OSC 7, Hannover 5, C. zvezda 3, Spandau 1, Steaua 0 pont.