2024. április 23., kedd

Jutalom a legjobb diákoknak és mentoraiknak

Pénteken Igor Mirović tartományi kormányfő és Dane Basta tartományi sportügyi és ifjúsági titkár átadta a jutalmakat és az okleveleket azoknak a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, akik a tavalyi tanév során kiemelkedő eredményt értek el a hazai és a külföldi versenyeken a tudomány, a technológia, a művészet és a nyelvtudomány területén.

– Örülünk, hogy olyan tehetséges tanulóink ​​vannak, akik kivételes eredményeket érnek el az iskolai tanulmányaik során, mert egy napon tudásukkal, munkájukkal, felelősségükkel és kreativitásukkal ők fogják vezetni ezt az országot és építik társadalmunk jövőjét – mondta Mirović az ünnepségen.

A tartományi kormány idén hetven diákot és hatvan mentort jutalmazott diplomával és pénzjutalommal. Három tehetséges tanulót részesített különleges diplomában, amihez pénzjutalom is társult. 144 tanulót pedig dicsérő oklevéllel tüntettek ki. 

– További rendszeres, elmélyült, hatékony tanulásra szeretnénk ösztönözni ezeket a fiatalokat, kreativitásuk kibontakoztatására, hogy később az egyetemi tanulmányaik során is csúcseredményeket érjenek el – emelte ki a tartományi kormányfő, aki szerint az egész társadalomnak kötelessége a legjobb tanulók munkájának ösztönzése.

A nagykikindai Kiss Tamás az újvidéki Isidor Bajić zeneiskola negyedikes tanulója és felkészítő tanára, Balázs Márta is részesült a tartományi kormány kitüntetésében.

 – Nagyon örülök, hogy átvehettem ezt a díjat, ami sokat jelent nekem, bebizonyosodott számomra is, hogy haladok előre, fejlődöm évről évre. Általában koncerteken és versenyeken szoktam fellépni – mondta Kiss Tamás.

Vajda Dárió, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulója is először részesült a díjban.

– Matematikai versenyen értem el első helyezést. Az elismerés sokat jelent számomra, mivel rengeteget készültem, gyakoroltam a mentorommal és magam is – tette hozzá Dárió.

Vajda Dárió (Fotó: Ótos András)

Vajda Dárió (Fotó: Ótos András)

A tartományi kormány a jövőben is támogatja a tehetséges és szorgalmas diákokat, a tervek szerint a következő időszakban lényegesen többet fordítanak erre a célra.