2024. április 25., csütörtök

Harmincmillió önfoglalkoztatásra

Az újvidéki városházán tegnap Miloš Vučević polgármester és Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja ünnepélyeses átadta az önfoglalkoztatás támogatására vonatkozó szerződéseket azoknak a munkanélküli személyeknek, akik jelentkeztek az önkormányzat idei támogatásának szétosztása céljából meghirdetett nyilvános felhívásra.

– Szeretnék gratulálni a merészségükhöz, mert a nehéz idők ellenére is bátor döntést hoztak, megindultak saját útjukon, úgy döntöttek, saját tudásukból boldogulnak. Jómagam is a magánszektorból jövök, és tudom, hogy ez mennyi lemondással jár. Önkormányzatunk önök mellé állt, támogatja a vállalkozásaik beindítását, napjainkban a legnehezebb talpon maradni. Remélem, hogy sikerrel járnak, és remélhetőleg a jövőben is igénylik majd a város foglalkoztatási támogatásait, vagy a vállalatok felszereléséhez fűződő támogatásokat. Számomra nem léteznek kisvállalatok és nagyvállalatok, mindegyik cég működése rendkívül fontos, mert a magánszektor állapota az önkormányzat gazdasági erejének a mutatója. Nyolc évvel ezelőtt, az újvidéki önkormányzat még csak 14 munkanélküli személynek volt képes támogatást nyújtani az önfoglalkoztatás terén, ma pedig már 100 személynek osztottuk ki a szerződéseket a város vissza nem térítendő támogatásáról. Higgyenek magukban, ne adják fel, mert ha jól dolgoznak, akkor jövőre még több támogatást tudunk majd kiosztani! Az adóból finanszírozzuk a kultúrát, a sportot, az egészségügyet, ebből építjük az óvodákat, az iskolákat és a hidakat. Mindannyian hozzájárulunk a városi költségvetéshez, amiből a nagyberuházásokat finanszírozzuk. Biztató, hogy egyre többen jelentkeznek az önkormányzat támogatásaira, ezért arra törekszünk, hogy mindenki számára biztosítsunk elegendő pénzt. Komolyan kell venni a vállalkozást, bele kell mindent adni, és akkor nem maradnak el az eredmények sem. A jövőben is igyekezni fogunk minél több vállalatot Újvidékre vonzani, ezzel egy időben támogatjuk majd a családi vállalkozásokat, a mikro- és közepes nagyságú vállalatokat is. Ez a mi városunk, minden jó eredmény győzelmet jelent az újvidékiek számára. Segítenünk kell egymáson, nagycsaládként kell működnünk – hangsúlyozta Vučević.

Nataša Miodragović a városházán átvette az önfoglalkoztatás támogatásáról szóló szerződést, majd köszönetet mondott minden támogatott nevében.
– Köszönjük, hogy hisznek a kisvállalkozások sikerében. Remélem, munkánkkal kiérdemeljük a bizalmat, hiszünk abban, hogy a kis lépéseket a jövőben is fontosnak tartják majd a város fejlődése szempontjából – reméli Miodragović.