2024. március 29., péntek

Tizenhat nap az erőszak ellen

Narancssárga fénybe borult november 25-e óta magyarkanizsai városháza, kifejezve ezzel a nők elleni erőszak elítélését, és ez a meleg fény hívja fel a figyelmet arra, hogy van hová fordulni. Az egészségházban Gyólay Karolina, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy igencsak jelentős azoknak a nőknek a száma, akik általában először a mentőszolgálat szolgáltatásait kénytelenek igénybe venni, majd pszichológushoz vagy pszichiáterhez is fordulnak, de sajnos nagyon sok akad közöttük olyan, aki útközben meggondolja magát.

Csütörtökön a város különböző pontjain hívták fel a figyelmet a jelenségre és főleg arra, hogy a bántalmazott nők igenis bátran kérjenek segítséget! Bicskei Ibolya, az önkormányzat szociális ügyekkel megbízott munkatársa kifejtette, hogy a kampány során a figyelemfelkeltésen van a hangsúly, ezért is biztosították a szórólapokat és a kitűzőket.

Bárki, aki a községben veszélyeztetve érzi magát, vagy elszenvedője akár verbális, akár fizikai erőszaktételnek, a következő telefonszámokon jelentheti azt, és kérhet segítséget: Szociális Központ: 024/873-427; rendőrség: 024/625-350 vagy 192, egészségház: 024/4874-213.