2024. április 25., csütörtök

Ünnepi vásár Magyarcsernyén

A jó idő sok érdeklődőt vonzott

Szerdán délelőtt az Ady Endre Művelődési Egyesület épületének előcsarnokában karácsonyi vásárt tartottak. A szélcsendes és a napos idő mindenkinek kedvezett: sok árus és vevő érkezett, hogy családtagjaik számára karácsonyi ajándékokat vásároljanak. A választék szélesnek bizonyult: könyvek, különböző karácsonyi dekorációk, fenyődíszek, sütemények, de más kézműves termékek is elérhetőek voltak.

Az óbecsei Bóbán házaspár már régóta foglalkozik kézműves termékekkel. Bóbán Beáta mesélt a kínálatukról.

– Már régóta kézműveskedünk. A mai vásárra különböző fűszerkeverékeket, fűszerkrémeket, fokhagymakrémeket, savanyúságokat, lekvárokat, fűszeres olajokat, likőröket és sűrített szörpöket hoztunk. Nem először jöttünk Magyarcsernyére, szeretünk ide járni, mert a vevők visszajelzései alapján arra következtetünk, hogy szeretik és elégedettek a termékeinkkel – zárta gondolatait Bóbán Beáta.

Az idei vásáron a kisoroszi tájház fazekasműhelye is képviseltette magát. Az ott dolgozó Kormányos Erzsébet elmondta, hogy jelenleg a karácsonyi megrendelésekkel foglalkoznak.

– Most az ünnepek miatt nagyon sok a megrendelés, de próbálunk minden felkérésnek eleget tenni – emelte ki Erzsébet, akinél fazekas jellegű karácsonyi dekorációkból válogathattak az érdeklődők.

Az idei vásár különleges volt, ugyanis a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai is bekapcsolódtak a rendezvénybe. Az iskola az előzőekben külön szervezett egy ilyen programot, de az idén úgy döntöttek, hogy bekapcsolódnak a felnőttek közé, mondta Bacsik Lőrinc Natália, az iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára.

– Az igazgatónő beleegyezésével jöttünk át ide, és úgy beszéltük meg, hogy a befolyt összeget felajánljuk a ballagó nyolcadikosok költségeinek a kiegészítésére. A gyerekek örömmel készítették a dísztárgyakat, otthon pedig a szülők és a nagyszülők süteményeket sütöttek. Reggel 8 óra óta itt vagyunk, váltva, mert úgy próbáltuk beosztani a diákokat és a kísérő tanárokat is, hogy minden osztály képviseltesse magát. A vevők szép számban érkeztek, most 11 óra, és az árunk már majdnem elfogyott – mesélte a tanárnő.

Juhász Beáta édesanya elmondta, hogy a jó ügy érdekében, örömmel állt fiai rendelkezésére.

– Amikor a két iskolás fiam megkérdezett, hogy sütnék-e mézeskalácsot a karácsonyi vásárra, habozás nélkül igent mondtam, mert ez nemes ügy és ugyanakkor nagyon szép gesztus – mondta az édesanya.

A könyves ajándékkínálatot a zentai Biacsi Ervin biztosította, nála a vevők szinte mindegyik korosztály számára találnak megfelelő ajándékot.