2024. március 28., csütörtök

Vízgyár épül Bácsföldváron

Megtartotta 17. ülését az óbecsei községi képviselő-testület

Az óbecsei községi képviselő-testület tegnap 17. alkalommal gyűlt össze. Az ülésen többek között elfogadták a 2021. évi költségvetés módosítását, amelyre technikai kérdések és eszközök átcsoportosítása miatt került sor, illetve az idei évre vonatkozó költségvetés végrehajtásáról szóló hat- és kilenchavi jelentést is.

– A napirendi pontok között szerepelt annak a három bácsföldvári parcellának a megvétele is, amelyek hozzájárulnak a víz- és a szennyvízhálózat fejlesztéséhez az egész község területén. Ezeken a parcellákon az önkormányzat víztisztító berendezésekkel ellátott vízgyárat épít majd. A projekt a tervek szerint jövőre veszi kezdetét – mondta Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke.

A községi képviselő-testület tagjai elfogadták többek között az Óbecse község területén működő civil védelem megszervezéséről és működéséről szóló határozatot, az óbecsei kereskedelmi gyógyfürdő részletes szabályozásáról szóló terv módosításáról és kiegészítéséről szóló határozatot, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola és az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola iskolaszéke tagjainak felmentéséről és kinevezéséről szóló határozatokat, valamint az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóbizottsága tagjának felmentéséről és kinevezéséről szóló határozatot.