2024. március 29., péntek
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Pontatlan szerbek, az FTC első győzelme

A Ferencváros negyedik mérkőzésén – három döntetlen után – szerezte meg első győzelmét a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, a szenvedő alany pedig a szerbek új kirakatcsapata, a Novi Beograd volt. A csapatok a mérkőzés túlnyomó részében fej fej mellett haladtak, Vogel Somát, az FTC kapusát pedig a pontatlan szerbek tették naggyá, hiszen a magyar hálóőr 16 védéssel végül 61,5 százalékos sikerességet jegyzett, mert a belgrádiak a 39 lövésből csak 10 találatot értek el. A magyarok soraiban Nemanja Ubović volt a legeredményesebb 4 találattal, a szerbeknél senki sem dobott két gólnál többet. „Nem voltunk elég energikusak ahhoz, hogy ilyen erős csapat ellen nyerni tudjunk. Sokkal jobban kellett volna védekeznünk, és a vízilabda örök igazsága, hogy amikor megvannak a helyzeteink, azokat be kell lőni. Könnyű helyzeteket rontottunk, a védekezésben nagy helyezkedési hibákat követtünk el, így a Ferencváros megérdemelten nyert” – nyilatkozta a meccs után Vladimir Vujasinović, a Novi Beograd vezetőedzője.

Hasonlóan járt a Radnički Splitben, ahol szintén egy góllal kapott ki a Jadrantól. Meg kell azonban említeni, hogy e két csapat egy hét leforgása alatt már a hatodik mérkőzését játszotta le, hiszen a regionális liga első csoportküzdelmeiben is részt vettek, amelyben 14:14-es döntetlennel végeztek. Érthetően, ennek a meccsnek nem volt meg a kellő éle, a kapusok számos lövést könnyedén hárítottak, a kragujevaciak pedig 5:5 után fogytak ki az ötletekből, a splitiek 9:6-ra elhúztak, ahonnan a vendégek már csak szépíteni tudtak.
A magyaroknak és a szerbeknek tegnap is volt érdekeltségük: a B csoportban az OSC a Marseille-t, a C. zvezda pedig a Hannovert fogadta.

BL, a 4. forduló, A csoport: FTC–Novi Beograd 11:10, Olimpiakosz–Barceloneta 8:4, Jadran (S)–Radnički 9:8, Dinamo (T)–Brescia 11:19. A csoport állása: Olimpiakosz és Brescia 10, FTC, Barceloneta, Novi Beograd és Jadran (S) 6, Radnički 1, Dinamo (T) 0 pont.

A magyar kapust a szerbek pontatlansága tette naggyá (Fotó: MTI)

A magyar kapust a szerbek pontatlansága tette naggyá (Fotó: MTI)