2024. április 23., kedd

A Tomislavci az őszi bajnok

A kilenc csapatot felvonultató Topolya–Kishegyes községi ligában hosszú idő után az idén eléggé erős mezőny gyűlt össze: a Szabadkai Körzeti Ligából ide esett ki ugyanis a njegoševói Proleter és a kishegyesi Egység, és többéves kényszerszünet után újjáalakult az egykor szebb napokat látott karađorđevói Solunac, amely fénykorában a jugoszláv II. ligában szerepelt. Az őszi bajnoki címet a tavalyi második Tomislavci (magyarul: Andrásmező) gárdája szerezte meg, amely az őszi zárófordulóig százszázalékos teljesítménnyel vezette a tabellát, majd az utolsó játéknapon a piros-fehérek 2:2-es döntetlent értek el a nagy rivális Proleter otthonában.

A községi kupát megnyerő njegoševóiak szintén veretlenül zárták az őszt, mérlegük 5 győzelem és 3 döntetlen, emellett ők szerezték a legtöbb gólt a ligában. A szintén a feljutásért küzdő Solunac gárdája a 3. helyről várhatja a folytatást, ugyanis öt győzelmük mellett kétszer is kikaptak. A tavalyi pontvadászatot megnyerő, ám a feljutásért vívott selejtezőt már nem vállaló péterrévei Jedinstvo felfiatalított csapattal vágott neki a szezonnak, így a piros-fehérek számára a 4. hely nem jelentett túl nagy csalódást.

„Az őszi idényben az volt a fő célunk, hogy minél több helybéli fiatalt be tudjunk építeni a csapatba, mivel ők jelentik a klub jövőjét. Ez sikerült is, hiszen három-négy tapasztalt játékossal kiegészülve, fordulóról fordulóra egyre érettebb játékot nyújtottak. Az őszi szezonban nem volt semmilyen eredménykényszer a csapaton, és nem is kell elégedetlennek lennünk, hiszen csak három ponttal vagyunk lemaradva a 3. helyezettől. A hosszú távú célunk egy biztos alapokon nyugvó csapat kialakítása, amelyben reményeink szerint minél több helyi fiatal szerepel majd” – mondta az őszi idény zárása után Mihalecz Sándor, a péterréveiek rutinos csapatkapitánya.

A bácskossuthfalvi Sloboda az elmúlt évekhez képest jóval erősebb csapattal vágott neki az új idénynek, a moravicaiakhoz visszatért ugyanis Boros Csongor, aki sokáig a Bajsa együttesében szerepelt, és érkezett még többek között Nagy Nimród is, aki a körzeti ligás Tornyost hagyta ott a Sloboda kedvéért. A bácskossuthfalvi együttes az elmúlt néhány évben mindig a táblázat utolsó felében végzett, most azonban az erősítéseknek köszönhetően a középmezőnyben foglalnak helyet.