2022. január 19., szerda
BÁCSKOSSUTHFALVA

Új életek fasora

Facsemeték a falu csemetéinek

Az esős időjárás ellenére szép számú gyermek, szülő és nagyszülő jelent meg a bácskossuthfalvi Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesülete hétvégi megmozdulásán, amikor is hivatalosan átadták a 2020-ban született babák számára az Új életek fasora következő csemetéit. Dávid Kornélia, a szervezet elnök asszonya elárulta, hogy a vasárnapi időjárást látva igencsak megszeppentek, hogy a résztvevők megijednek majd az esőtől, de szerencsére csak keveseket tartott vissza a szemerkélő csapadék.

Az idén 21 kisfiú és 11 kislány nevével gazdagodott a fasor
Az idén 21 kisfiú és 11 kislány nevével gazdagodott a fasor

– Habár az idei év nem kedvezett a programunknak, a Bajsai út tó felé eső szakasza ebben az évben is megtelt a faültetési akciónkat méltányoló embersereggel falunk újszülöttjei tiszteletére. Hogy negyedik éve töretlen sikerrel tudjuk ezt a megmozdulást lebonyolítani, azért köszönettel tartozunk állandó támogatóinknak, akiknek a közreműködésével eddig több mint 120 babát tudtunk megörvendeztetni, és megajándékozni gyökerekkel kis falunk nevében jelképesen, de valójában konkrétan is. A helyi közösség biztosítja a fák helyét, illetve az akciónkat támogató anyagi hátteret pályázat formájában. Emellett nagy köszönettel tartozunk a Mrvelj családnak, akik a babák névre szóló táblácskáit készítik, a Standard Közvállalat munkásai és Nagy Simon tűzoltóparancsnok pedig a csemeték helyéről és ültetéséről gondoskodott. Seffer Lajosnak köszönhetően lehet a 2020-as évszámot jelző táblával könnyebben áttekinteni a gyermekek névsorát – tudtuk meg Dávid Kornéliától, aki hozzátette, hogy az első két esztendő hárscsemetéi után múlt év után ezúttal is csörgőfák kerültek a földbe.

A helyi közösség biztosítja a fák helyét, az akció anyagi hátterét
A helyi közösség biztosítja a fák helyét, az akció anyagi hátterét

– Az idén 32 facsemetét adhattunk át, 21 kisfiú és 11 kislány nevével gazdagodott a fasor. Nekik köszönhetően reménykedünk a jövőben, valamint abban, hogy a felnövekvő generációk gondozzák, locsolgatják majd a facsemetéiket szárazabb időszakban, és majd sok év múlva szintén gyermekeikkel, unokáikkal meglátogatják a saját fáikat, és elmondhatják, hogy itt a faluban, a csemetével együtt cseperedtek fel – adott hangot reményének Dávid Kornélia, aki elmondta, hogy a folytatásban advent első vasárnapja lévén képletesen fellobbant a falu közös koszorúján az első gyertya.