2024. április 25., csütörtök
FELSŐHEGY - ZENTA

Adventi gyertyagyújtás és ünnepi műsor

Adventi gyertyagyújtás és ünnepi műsor

Zentán és Felsőhegyen is meggyújtották az első gyertyát a város, illetve a település adventi koszorúján, ezzel is felemelőbbé téve a karácsonyvárást.

A hagyományokhoz híven az első gyertyát a zentai városháza oszlopcsarnokában elhelyezett adventi koszorún Czegledi Rudolf, a község polgármestere gyújtotta meg, majd pedig a Délibáb Magyar Művelődési Egyesület alkalmai művelődési műsorát tekinthették meg és hallgathatták meg a jelenlévők. A művelődési egyesület tagjai Recskó Szabolcs művészeti vezetővel az élen az alkalomnak megfelelően karácsonyváró dalokat énekeltek el.

Zentán Czegledi Rudolf polgármester gyújtotta meg az első gyertyát

Zentán Czegledi Rudolf polgármester gyújtotta meg az első gyertyát

Felsőhegyen a hideg, kellemetlen és esős időjárás ellenére mintegy hetvenen gyűltek össze a kultúrház mellett lévő nyári színpad előtt. A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái és a Népdalbarátok Klubja által megrendezett karácsonyváró ünnepségen a színpadon elhelyezett adventi koszorún Farkas Klára gyújtotta meg az első gyertyát. A gyertyagyújtást rövid, alkalmi kultúrműsor követte, majd pedig a szervezők megvendégelték a jelenlévőket.