2024. április 18., csütörtök

Hála az orosz párosnak

Szerbia teniszválogatottja bejutott a Davis-kupa negyeddöntőjébe, amit elsősorban a Karacev, Rubljov orosz párosnak köszönhet. Az orosz kettős, noha már az első játékban kiharcolta a válogatottjuk továbbjutását, becsületesen helytállt, a rangadón éjfél után 40 perccel legyőzte a címvédő spanyolok párosát, és Szerbia malmára hajtotta a vizet, míg a spanyolok kiestek.

Kiderült, hogy a szerb válogatott még más vonatkozásban is jól járt, hisz szerdán az elődöntőért Kazahsztánnal játszik, míg csoportelsőként ma a vitathatatlanul erősebb Nagy-Britannia lett volna az ellenfél.

Đokovićék számára a kazahok sem lesznek könnyű ellenfél. A Bublik, Kukuskin, Nedovjeszov és Golubev négyest nem kellene lebecsülni, a csata pedig már az első egyesben eldőlhet, ha például Dušan Lajović legyőzi Kukuskint. Az elődöntőbe jutás nemcsak szép siker lenne, hanem közvetlen szereplési jogot is jelentene a következő évi döntő tornán. Az elődöntőben Szerbia az Olaszország–Horvátország mérkőzés továbbjutójával találkozna.

A negyeddöntőben az este Torinóban Olaszország és Horvátország játszott. A további műsor: ma Innsbruckban Nagy-Britannia–Németország, holnap Madridban Szerbia–Kazahsztán, csütörtökön Madridban Oroszország–Svédország.

A legújabb ranglistákon két szerbiai és egy magyarországi lány haladása érdemel figyelmet. Aleksandra Krunić 10, Udvardy Panna 11, Katarina Jokić pedig 103 helyet javított.

DAVIS-KUPA. – A 3. fordulóban: Oroszország–Spanyolország 2:1, Németország–Ausztria 2:1, Kolumbia–USA 2:1, Kazahsztán–Kanada 3:0.