2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Madridiak az élen

Mindkét spanyol fővárosi nagycsapat elégedett lehet a La Ligában produkált hétvégéjével. Az Atlético magához képest ritkaságszámba menő négyest pakolt be a Cádiznak, ráadásul a második félidőben, 40 perc leforgása alatt, a Real pedig Vinícius Júnior húszméteres hajrábeli bombájával két vállra fektette a Sevillát, amelytől így öt pontra meglépett.

Angol bajnokság, a 13. fordulóban: Chelsea–Manchester United 1:1. Az élcsoport: Chelsea 30, Manchester City 29, Liverpool 28 pont stb. Francia bajnokság, a 15. fordulóban: Montpellier–Lyon 0:1, Marseille–Troyes 1:0. Az élcsoport: PSG 40, Rennes 28, Nice 26 (–1) és Marseille (–1) 26 pont stb. Német bajnokság, a 13. fordulóban: Leipzig–Leverkusen 1:3. Az élcsoport: Bayern 31, Borussia (D) 30, Leverkusen 24 pont stb. Olasz bajnokság, a 14. fordulóban: Roma–Torino 1:0, Napoli–Lazio 4:0. Az élcsoport: Napoli 35, Milan 32, Inter 31 pont stb. Spanyol bajnokság, a 15. fordulóban: Cádiz–Atlético Madrid 1:4, Real Madrid–Sevilla 2:1. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 33, Atlético Madrid (–1) és Real Sociedad 29, Sevilla (–1) 28 pont stb.

Februárban lesz a klubvilágbajnokság

A FIFA döntése nyomán február 3. és 12. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben a klubvilágbajnokságot. A torna résztvevőinek listája szombaton vált teljessé, amikor a brazil Palmeiras megnyerte a Libertadores-kupát. A brazilok mellett a Chelsea, az afrikai BL-győztes egyiptomi al-Ahli, az ázsiai kontinensről a szaúdi al-Hilal, az észak- és közép-amerikai régióból pedig a mexikói Monterrey vesz részt. Hozzájuk csatlakozik az óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland, valamint az Egyesült Arab Emírségek bajnoka, a házigazda al-Dzsazira. A klubvilágbajnokságra eredetileg június–júliusban került volna sor Kínában, de a járvány nyomán erre az időpontra kerülő 2020-as Európa-bajnokság és Copa América miatt elhalasztották. A második terv egy decemberi, japán rendezés volt, ám az ázsiai ország három hónapja visszalépett ettől, a pandémia miatt elrendelt utazási korlátozásokra hivatkozva. A FIFA terve az volt, hogy az idéntől már 24 csapat vesz részt a tornán, de ezt az újítást szintén a világjárvány miatt elhalasztották.