2024. március 29., péntek

Még ma kérhető a támogatás

Ma jár le a 20 eurós állami segély igénylésére megadott határidő. A nap folyamán még jelentkezhetnek interneten, a Kincstári Igazgatóság portálján, ezen a címen: www.idp.trezor.gov.rs

A 20 eurónak megfelelő dinárösszeget jelentkezés nélkül, automatikusan megkapják a nyugdíjasok, a szociális segélyre jogosultak és mindazok, akik korábban kérték a 2x30 eurós támogatást. Ha valaki a tavasszal nem tartott igényt a segélyre, de most kérné a 20 eurót, még ma jelezheti igényét, akárcsak azok, akik időközben támogatási jogosultságot szereztek, vagyis május óta nagykorúak lettek, szerb állampolgárságot, személyi igazolványt kaptak, itteni lakhelyük lett. Személyi számukat (JMBG) és személyi igazolványuk számát kell megadniuk, valamint bejelölniük, hogy melyik banknál van számlájuk. Akinek sehol nincsen folyószámlája, annak a választása szerinti bankban az állam nyit számlát ingyenesen.

Siniša Mali pénzügyminiszter közölte, hogy november 15-étől tegnap délelőttig 87.511 személy jelentkezett a póttámogatásra. A kifizetés jövő kedden, december 7-én kezdődik, aznap a nyugdíjasoknak utalják át a valamivel több mint 2300 dinárt, majd 8-án és 9-én a többieknek. A pénzügyminiszter emlékeztetett: az állam a járvány okozta helyzetben három segélycsomagban összesen 8 milliárd euróval támogatta a gazdaságot és a lakosságot.