2024. április 25., csütörtök

A polgárok véleménye is számít

Óbecse 2022. évi költségvetése a tervek szerint megközelítőleg 1 milliárd 600 millió dinár

Óbecsén a 2022. évi költségvetésről szóló közvitán, amelyet a községháza nagytermében tartottak meg csütörtökön, jelen voltak az önkormányzat képviselői, a közvállalatok illetékesei, a média képviselői és néhány községbeli polgár. A jövő évi önkormányzati költségvetés a tervek szerint 1.511.287.000,00 dinárt tesz ki.

– Amennyiben a községi képviselő-testület ülésén elfogadják a 2022-es évre vonatkozó költségvetést, akkor egy igen szociális karakterű költségvetésünk lesz majd. Ide tartozik például a kóbor kutyák problémájának a megoldása – mondta Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere.

A polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít elnevezésű akcióban az idén 3155 községbeli polgár vett részt. Az elsőbbségek között szerepel többek között a járdák, kerékpárutak helyreállítása és az utcák aszfaltozása. Péterrévén a partszakasz tisztítására, illetve a dr. Kiss Imre utca rendbetételére helyezték a hangsúlyt, Bácsföldváron pedig a padok kihelyezését és a játszóterek építését helyezik előtérbe, valamint itt is fontos a Tisza-part rendezése. A tervek szerint jövőre 70-80 millió dinárt különítenek el a polgárok által igényelt beruházások megvalósítására a község területén. A közvitán szó volt azokról a mileševo-dreai helyi közösség által megszavazott prioritásokról, amelyekben a polgárok elsősorban azt kérik, hogy nyissák meg újra az óvodát Mileševón.

A közvitán elhangzott, hogy jövőre indulnak el a magasabb kormányzati szintek által finanszírozott projektek.