2024. március 29., péntek

Törökbecse turisztikai lehetőségei

Az elmúlt hat évben több mint 17 millió dinár Törökbecse község idegenforgalmi tevékenységeire

Idegenforgalmi fejlesztésekről, infrastrukturális befektetésekről és a jövő évi pályázati lehetőségekről tárgyalt Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter csütörtökön Törökbecse önkormányzatának vezetőivel. A miniszter asszony és a községi illetékesek megtekintették a Tisza melletti Marina kikötőt, a felújításra váró mintegy háromszázéves nagy magtárat, a valamikori aracsi községháza épületében működő hosztelt, illetve a mintegy kétszázéves Glavaš-házat és a városi múzeumot is.

– Ez a község számos idegenforgalmi lehetőséggel rendelkezik. Szerettük volna látni, hogy a vezetőség és a helyi idegenforgalmi szervezet mit tervez, miben és hogyan látja a turizmus további fejlesztését az elkövetkező időszakban. Az illetékes minisztérium jövőre nagyobb projektek tervezését és megvalósítását kezdi meg, amelyek elsősorban a hajózási turizmus fejlesztéséhez járulnak hozzá. Ebből a szempontból a Tisza nagyon érdekes, látogatásunk egyik oka a kikötő megtekintése volt – mondta a kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter.

Tatjana Matić hozzátette, hogy a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium 2015-től napjainkig a különféle pályázatokon keresztül több mint 17 millió dinárral támogatta Törökbecse község idegenforgalmi tevékenységét.

– Már tavasszal pályázunk az idegenforgalmi minisztériumnál, mivel igazán sok projektünk, ötletünk van. Arról tanácskoztunk, hogy melyek azok, amelyeket az illetékes minisztérium társfinanszírozásában meg lehet majd valósítani – mondta Saša Maksimović, Törökbecse község polgármestere.