2024. március 29., péntek

Sorok a bevásárlóközpontokban

A fogyasztói társadalom ünnepnapja, a Fekete Péntek, ismét megtöltötte az üzletközpontokat – írja a nsuzivo.rs hírportál.

A hírközlő értesülései szerint már kora reggel nagy sorok kígyóztak az üzletek előtt, felvételük a Promenada bevásárlóközpontban készült.

Annak ellenére, hogy azt jósolták, a gazdasági válság küszöbén nem számíthatunk komoly leárazásokra az idén, mégis szinte minden üzlet átlagosan 50 százalékot leengedett a termékek árából. 

A megkérdezett vásárlók elégedettségüknek adtak hangot, mindannyian kiemelték, hogy az eredeti ártól jóval kedvezményesebben jutottak az áhított termékhez. 

Az üzletközpontban egyébként ingyenes a parkolás ezen a hétvégén.

– Könnyen a ló túloldalára eshetünk, ha engedünk az érzelmeinknek és nem céltudatosan indulunk neki a vásárlásnak – figyelmeztetett a Szerbiai RTV reggeli műsorában Dušan Uzelac, a Kamatica pénzügyi portál alapítója és tanácsosa. Kiemelte, az üzlettulajdonosoknak nem az a céljuk, hogy bennünket boldoggá tegyenek, hanem, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert. 

A szakértő arra is kitért, általános üzleti fogás, hogy hosszú távon magasan tartják az árakat. Ez tudatos manipuláció, melynek célja, hogy előkészíthessék a különböző akciókat. 

Mint mondta, azzal az elhatározással kell elindulni a bevásárlóközpontba, hogy mi akarunk vásárolni, ne engedjük, hogy eladni akarjanak nekünk. Egyébként könnyen abba a csapdába kerülünk, hogy egy csomó szükségtelen holmival térünk haza.