2024. április 19., péntek

Városi támogatás szegény sorsúaknak

Az újvidéki önkormányzat és a Vöröskereszt városi szervezetének aktivistái Péterváradon csomagokat osztottak szét a szegény sorsú családoknak.
Ljiljana Koković, az újvidéki polgármester tanácsadója tegnap jelen volt a Vöröskereszt péterváradi lerakatában megszervezett csomagosztáson, amelyet az újvidéki önkormányzat támogatott.

– Önkormányzatunk folytatja sikeres együttműködését a Vöröskereszt városi szervezetével, számos olyan akciót bonyolítunk le, amelyek a szegény sorsú, újvidéki családok megsegítésére irányulnak. A városi költségvetésben az idén 7,6 millió dinárt irányoztunk elő a Szegénység visszaszorításáért program megvalósítására. A Vöröskereszt által szervezett beszerzés keretében 1200 élelemcsomagot, 1200 higiéniai csomagot és 600 köbméter tüzelőfát biztosítottak az újvidéki önkormányzat területén élő, 2500 szegény sorsú család számára. Az újvidéki önkormányzat felelősségteljes szociális politikát folytat, az a célunk, hogy minden rászoruló család megkapja a támogatást, függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány miatt leszűkült a városi hivatalok mozgástere, és rendkívül nehéz időszakban élünk – mondta Koković.

Dragan Lazić, a Vöröskereszt városi szervezetének titkára hangsúlyozta, hogy elégedett az új raktárral, mert itt sokkal jobb feltételek mellett dolgozhatnak, az objektum megfelelő nagyságú, könnyebben megszervezhető a csomagok kiosztása, mint régebben. A titkár köszönetet mondott a Marera Properties vállalatnak, hiszen az ő adományuknak köszönhetően jutott el a Vöröskereszt újvidéki szervezetének új raktárcsarnokhoz.
– December elején immár hagyományosan megszervezzük a szegény sorsú családok számára a csomagosztást. Az újvidéki önkormányzat, valamint az adakozó egyének és vállalatok támogatásának köszönhetően az év végén újévi csomagokat osztunk majd szét a népkonyha felhasználói között – jelentette be a titkár.