2024. április 19., péntek

Szilveszteri vásár a Szabadság téren

Az Újvidéki Zimzoland rendezvénysorozatot november 26-a és december 29-e között tartják meg a Szabadság téren.
Dr. Dragan Stajić, a városi tanács egészségügyi ügyekkel megbízott tagja pénteken este hat órakor nyitja meg a rendezvénysorozatot, ezt követően fellép a Zvončići kórus és a Superstar együttes.

A színes vásár napjai alatt a látogatók finom, házi élelmiszereket, borokat, söröket vásárolhatnak és kóstolhatnak, ezenkívül rengeteg emléktárgy közül válogathatnak.

A Szabadság téren felállított színpadon minden este fellépők szórakoztatják a járókelőket, hétvégente pedig különféle gyermekelőadásokkal, és a kicsiknek szentelt műhelymunkákkal várják a látogatókat. A víkend programszámai között szerepel a Dnevnik napilap újságíróinak megszólaltatása is, akik megpróbálják a gyermekekkel megszerettetni az újságírást, a Kupakkal a mosolyig szervezet pedig a kicsiket a környezetvédelem alapfogásaira tanítják. Esténként újvidéki zenei együttesek és DJ-k lépnek fel.

A Dnevnik napilap emlékeztet arra, hogy a programsor egy részét humanitárius tevékenységgel töltik meg a résztvevők, pl. december 4-én a legfiatalabbak az arcra rajzolás művészetét gyakorolhatják, eközben pénzgyűjtést szerveznek majd, a befolyó összeget a kamenicai gyermekfalunak ajándékozzák.
A Zimzoland rendezvénysorozatot a Szívvel mindenkikért Civil Egyesület szervezi a Ninamedia vállalattal karöltve, az elképzelést az újvidéki önkormányzat támogatja.