2024. április 19., péntek

Községnapi díszülés

Kishegyes község önkormányzata pénteken ünnepelte a község napját. Ez alkalomból a képviselő-testület a bácsfeketehegyi színházteremben tartott ünnepi ülést. A község plakettjét Világos Adriana sikeres fiatal gerelyhajító kapta.

Az ünnepi alkalom kapcsán Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere elmondta lapunknak, hogy a község a fennállásának 62. évfordulóját ünnepli.
– Büszkeséggel mondhatom el, hogy az elmúlt időszakban komoly dolgokat vittünk véghez. Nagy beruházások valósultak meg, de itt nem állhatunk meg, tovább kell haladnunk. Még több beruházásra van szüksége a községnek. Az önkormányzat vezetőségének célja, hogy befejezzük a szennyvízhálózat építését. Értem ez alatt a község teljes szennyvízhálózatát, valamint a szennyvíztisztítót, amit három-négy éven belül szeretnénk befejezni. Ugyancsak célunk, hogy teljes egészében felújítsuk a vízvezeték-hálózatot az egész községben. Ígéretet kaptunk felsőbb vezetési körökből, hogy lehetőség nyílik ennek a megvalósítására. Ha visszatekintek rá, hogy mi mindent vittünk véghez az elmúlt években, akkor merem remélni, hogy ez is megvalósul – mondta el a polgármester, majd arról is szólt, hogy az ipari park fellendítése is a céljaik között szerepel. Elmondása szerint két-három befektető hajlandó lenne itt építeni gyárat, ami által negyven-ötven személy munkához fog jutni. Lazić arról is szólt, hogy Bácsfeketehegy kataszteri község területén befejeződött a kommasszáció, amit köztársasági szinten is elfogadtak, így hamarosan minden bejegyzésre kerül a telekkönyvekben. Szeghegy kataszteri község területének kommasszációja jelenleg a köztársasági illetékesek előtt van, a polgármester reméli, hogy két-három hónapon belül az a munka is befejeződik.

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület énekkarának fellépése a díszülésen

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület énekkarának fellépése a díszülésen

A községi képviselő-testület díszülésén felszólalt a polgármester és Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke. Az ülés során a község plakettjét Világos Adriana fiatal gerelyhajító kapta, aki világszínvonalú eredményeket ért el, és indulni fog az olimpián. Az ülés keretében fellépetek a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Petar Petrović Njegoš Művelődési Egyesület és a Dušan Car Silni Művelődési Központ tagjai.
Az eseményen több rangos vendég is jelen volt, többek között Kerekes József, a pénzügyminisztérium államtitkára, Juhász Bálint, a Prosperitati Alap ügyvezetője, az orosz és a montenegrói nagykövetség képviselői, valamint más közéleti, politikai és vallási személyek.