2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A halálcsoport rászolgált a nevére

Parádés izgalmak elé nézünk a BL B csoportjának utolsó fordulójában a szerda esti játéknapot követően. Az Atlético és a Milan hatalmas csatát vívott egymással, és amikor már úgy tűnt, gól nélkül zárnak a felek, a húsz perccel korábban becserélt Junior Messias fejes gólja Kessie pazar bekanyarítása után hideg zuhanyt hozott Diego Simeone csapatára (87.). A Milan a győzelemmel és a Porto anfieldi vereségével életben tartotta reményeit, a halálcsoportban minden szűk két hét múlva, az utolsó napon dől el, amikor Milan–Liverpool és Porto–Atlético mérkőzéseket rendeznek.

A többi csoportban ismertté váltak a nyolcaddöntő eddig kérdéses résztvevői, a legnagyobb meglepetés Lisszabonban történt, ahol a Sporting 3:1-re verte a dortmundi Borussiát, és jobb egymás elleni mérleggel már biztosan el is ütötte a sárga-feketéket a továbbjutástól.

Eredmények, az 5. forduló, A csoport: Manchester City–PSG 2:1, Club Brugge–Leipzig 0:5. A sorrend: Manchester City 12, PSG 8, Leipzig és Club Brugge 4 pont. B csoport: Liverpool–Porto 2:0, Atlético Madrid–Milan 0:1. A sorrend: Liverpool 15, Porto 5, Milan és Atlético Madrid 4 pont. C csoport: Beşiktaş–Ajax 1:2, Sporting–Borussia (D) 3:1. A sorrend: Ajax 15, Sporting 9, Borussia 6, Beşiktaş 0 pont. D csoport: Sheriff–Real Madrid 0:3, Inter–Sahtar 2:0. A sorrend: Real Madrid 12, Inter 10, Sheriff 6, Sahtar 1 pont. Európa-liga, az 5. forduló, C csoport: Szpartak (M)–Napoli 2:1.