2024. március 28., csütörtök
SZOMBATON MAGYARKANIZSÁN

Barokk zene és más...

A világhírű énekes, Phil Minton egy családtag megbetegedése miatt nem tud elutazni, ezért holnap, szombaton 18 órai kezdettel az előre meghirdetetthez képest részben más fellépőket fog hallani a magyarkanizsai közönség.

A Mezei Szilárd Ring Consort lép színpadra, amely tagjai: Szvetnyik Margit – barokk hegedű, Mezei Szilárd – brácsa, Csányi Zoltán – nagybőgő és Jenei Kornél – ütőhangszerek.

A zenekar 2020-ban alakult, a Szegeden kezdeményezett improvizatív zenei műhelytalálkozások alkalmával, ahol régi zenei kompozíciók átdolgozása is napirenden szerepelt. A zenekar részben a régizenei improvizáció érintésével muzsikál, illetve Mezei Szilárd kompozíciói is szerepet kapnak a zenekar repertoárjában. A muzsikusok különböző zenei területekről jönnek, Szvetnyik Margit a régizene felől, Csányi Zoltán és Mezei Szilárd a kortárs komponált és kortárs improvizatív zene, a népzene és a jazz felől, míg Jenei Kornél a meditatív hangfürdő felől. A közös találkozási pont az improvizáció, mint a zene egyik legelemibb és legmélyebb megnyilvánulási formája.

A szervező a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely. A koncert az RKM próbatermében lesz (Fő tér 9.)

A belépés díjtalan, de helyfoglalás szükséges a 024-4879-200 (délelőtt) telefonszámon, vagy a direktornjrkm@sks.co.rs e-mail-címen.