2024. április 20., szombat

Felállították az óriási adventi koszorút Csantavéren

Eseményekben gazdag lesz a decemberi hónap a helyi közösségben

A csantavéri helyi közösség immáron ötödik éve igyekszik az adventi várakozás időszakát ünnepélyesebbé és meghittebbé tenni azzal, hogy egy szemet gyönyörködtető adventi koszorút állít fel a falu központjában a Páduai Szent Antal-templom előtt. A karácsonyi várakozást jelképező koszorú alapját egy pályázat segítségével sikerült beszerezni, a rá kerülő fenyőágakat pedig a falu polgárai biztosították a csantavéri helyi közösség felhívása révén.


A díszek és a gyertyák elhelyezése után Gregus Katalin, a csantavéri helyi közösség titkára a médiának nyilatkozva kihangsúlyozta, hogy idén több kamerát is elhelyeztek, melyek beláthatóvá teszik a templom övezetét, így bíznak benne, hogy a koszorú érintetlen marad, hisz azt a korábbi években megrongálták.


– Bízzunk abba, hogy most mindenki egy kicsit magába száll. Ez a várakozási időszak szóljon arról, hogy ebbe a négy hétbe igyekezzünk szeretettel és megbecsüléssel készülni a karácsonyra, és legyünk tisztelettel egymás és egymás munkája iránt – mondta Gregus Katalin.


Vasárnap egy rövid, ünnepélyes köszöntő után a gyerekek meggyújtják az első gyertyát, amit majd szentmise követ. Ercsi Hargita, a szabadkai Városi Tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja, a csantavéri helyi közösség tanácstagja elmondta, hogy a csantavéri helyi közösség, valamint a különböző civil szerveztek összefogásának eredményeként eseményekben gazdag lesz a decemberi hónap a karácsonyi és adventi készülődés idején. December 3-án pénteken 19 órai kezdettel a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Fekete Péter című előadása kerül bemutatásra a csantavéri színházban, illetve tervben van a mikulásvárás is december 6-án a központi téren. Ezek mellett még sok színes programra készülhetnek a csantavéri lakosok.