2024. március 29., péntek

Ma közvita a költségvetésről

Legfeljebb 80 millió dinár jut a 2022-es beruházásokra Óbecsén

Az idén is megszervezték Óbecsén A polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít elnevezésű akciót, amelyben a község 3155 polgára vett részt. Az akciót Óbecse község, az Óbecsei Fiatalok Egyesülete és Óbecse község Ifjúsági Irodája közösen hajtotta végre harmadik alkalommal. A jövő évben 70-80 millió dinárt különítenek el a beruházások megvalósítására a község területén.

– Az előző évekhez hasonlóan az idén is ellátogattunk a helyi közösségekbe, és közvetlenül beszélgettünk a polgárokkal az egyes, számukra fontos, prioritásokról. Minden helyi közösségnek megvan a maga prioritása, ami azonban közös igény, az a kóbor kutyák chipezése. Remélem, hogy a közvita megtartása után ezt bele is foglaljuk a költségvetésbe – mondta Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere.

Az elsőbbségek között szerepel továbbá a járdák, kerékpárutak helyreállítása és az utcák aszfaltozása. Péterrévén a Tisza partszakaszának tisztítására, illetve a Kiss Imre utca rendbetételére helyezik a hangsúlyt, Bácsföldváron pedig a padok kihelyezését és a játszóterek építését helyezik előtérbe, valamint itt is fontos a Tisza partjának rendezése – tette hozzá Tošić.

Tošić kiemelte azokat a projekteket, amelyeket a helyi önkormányzat jövőre biztosan megvalósít.

– Az már biztos, hogy a Sever Đurkić lakótelepen játszóteret alakítunk majd ki, és aszfalttal borítják majd be a Gyöngyszigetnél azt a szakaszt, ahol tavaly hidat építettünk. Az ettől jobbra fekvő útszakaszt is majd leaszfaltozzuk. Az óbecsei strand tervdokumentációjának a kidolgozását az idei év elején kezdtük el, és ez a jövő év április–májusára el is készül – nyilatkozott a polgármester.

A község elnöke emlékeztetett arra, hogy jövőre indulnak el a magasabb kormányzati szintek által finanszírozott projektek, köztük a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep kiépítése Óbecsén, Bácsföldváron és Péterrévén, valamint a Sever Đurkić Általános Iskola és a vízellátó hálózat felújítása.