2024. április 24., szerda

Kiváló számítástechnikai felszereltség

A jelen követelményeinek megfelelő oktatás folyik a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola igyekszik lépést tartani az idővel és biztosítani a korszerű oktatási követelményeknek megfelelő modern műszaki felszerelést. Pozsár Csaba, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, az iskolában jelenleg két teljesen felszerelt informatikaterem áll a tanulók rendelkezésére, ez mellett minden osztályban van számítógép és kivetítő.

− Az egyik informatikateremben 16, a másikban 15 számítógép van és egy-egy projektor. Ez mellett bekapcsolódtunk az Okos Iskola Programba, amelynek köszönhetően a technikaterem 18 számítógépet kapott, és itt is van kivetítő. Fontos megemlíteni a multimediális tantermet, ahol a tanárok és a diákok is igénybe vehetik a különböző informatikai eszközöket. Megfelelő mennyiségű rádió, mikrofon és hangszóró, továbbá egy A3-as nyomtató is az oktatást szolgálja. A tanári kar termében két számítógép, valamint egy nagyobb fénymásoló és nyomtató vehető igénybe. Iskolánkban folyamatos a felnőttek oktatása, az erre a célra előlátott teremben két számítógépet és két kivetítőt használnak – sorolta Pozsár Csaba.

Kiemelte, az iskolában összesen 31 tanterem van, ebből négyben van okostábla, az alsósok által használt 15 terem mindegyikében van számítógép és kivetítő, ideértve a napközis diákok termét is, ezenkívül három fénymásoló és nyomtató külön az alsósok rendelkezésére áll. A felsősök 16 tantermet használnak, ezek ugyanúgy felszereltek.

− Az iskola teljes wifi-lefedettséget kapott, így a diákok és a tanárok számára is biztosított az internetre történő csatlakozás. Fontos kiemelni azt is, hogy biztosítottunk megfelelő felszerelést a diplomák, plakátok és hasonlók nyomtatásához, könyveket tudunk bekötni, és szórólapok nyomtatását is végezzük. A modernizációból nem maradt ki a mikrobit használata sem, amelyek segítenek a diákoknak a tanulás és a problémamegoldás fejlesztésében, pontosabban, hogy a lehető legtöbbet tudják magukból kihozni és részesei lehessenek a XXI. század technológiájának. Lényeges az is, hogy rendelkezünk négy drónnal, amelyek segítségével a magasból történő fotózás mellett videofelvételek is készíthetők – mondta az igazgató. Hozzátette, az intézmény adminisztrációs részlegében összesen 12 személy dolgozik, az irodák teljes műszaki felszereltséggel rendelkeznek, továbbá az épületen kívül és belül biztonsági kamerarendszer működik.