2024. április 26., péntek

Szerbia holnap vív meg a vendéglátókkal

Madridban, Innsbruckban és Torinóban ma kezdődik a Davis-kupa 18 csapatos döntő tornája. A válogatottak hat egyenként háromtagú csoportban vetélkednek, és a negyeddöntőbe a hat csoport bajnoka, valamint a két legjobb második jut be. Ha Szerbia megnyeri az F csoportot, az elődöntőért a C csoport (brit–francia–cseh) legjobbjával játszik. Magyarország pénteken Ausztráliával kezd.

A címvédő a spanyol válogatott, amely két éve Madridban Kanadát győzte le a döntőben. Tavaly a járvány miatt a döntő tornát lemondták.

Madridban ma a Kanada–Svédország meccs kezdődik, holnap pedig Spanyolország–Ecuador találkozóval folytatódik a verseny. Innsbruckban ma Franciaország–Csehország, holnap Szerbia–Ausztria a műsor, Torinóban ma a Horvátország–Ausztrália, holnap pedig az Olaszország–USA meccset tartják meg.

A 100 ezres dubaji női tornán Aleksandra Krunić két románt győzött le. Előbb a jobban rangsorolt Ana Bogdan, majd a kevésbé ismert Ilona Ghioroaie ellen nyert, és feljutott a ranglista 135. helyére. Kettőt nyert Ortiseiben Babos Tímea, Brazíliában pedig Udvardy és Jokić győzött. Utóbbi ezzel már 100 helyet javított.

DUBAJ. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Krunić–Bogdan 4:6, 7:6, 6:0, Krunić–Ghioroaie 6:1, 6:2.
BRAZÍLIA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Jokić–Gatica 2:6, 7:6, 7:6, Udvardy–Hoedt 6:3, 6:4.
ORTISEI. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Babos–Mikulskytė 5:7, 6:4, 6:2, Babos–Marcinkevica 6:4, 6:4.