2024. március 28., csütörtök
NB I.

Kellemetlen vendégszereplésen a Fradi

Meglehetősen egyoldalúra sikeredett az elmúlt forduló rangadója, a Ferencváros–Fehérvár találkozó, amelyen a Fradi gyorsan döntésre vitte a dolgokat. Az érdemi kérdések már az első félidőben eldőltek, így érthető, hogy a Fehérvár vezetőedzője, Szabics Imre nem volt túl boldog a hármas sípszó elhangzása után. Ha a bajnoki címért nem is, a dobogós helyekért és a nemzetközi szereplésért versenyben lehet a Fehérvár. Ennek azonban elengedhetetlen feltétele, hogy szombaton legyőzze az újonc Gyirmótot, amely jelenleg a 10. helyen áll. A győriek valószínűleg nem feltett kézzel fognak kifutni nagynevű riválisuk otthonában, annál is inkább, mert az MTK kiütése és a Kisvárda elleni döntetlen önbizalmat adhatott nekik.

A forduló egy fővárosi rangadót is tartogat, a Honvéd–Újpest összecsapást. Érdekesség, hogy a kispestieknek ez egymás után a második fővárosi derbijük, és az MTK legyőzését követően esélyesként várhatják a sereghajtó újpestieket. Ugyanakkor a lilák az elmúlt egy hónapban többször is jelezték, annál azért jobbak, mint a jelenlegi pozíciójuk sugallná.

A Ferencváros a mindig kellemetlen Mezőkövesdhez látogat. Farkasék a legutóbbi két, hazai pályán lejátszott bajnokijukon veretlenek a címvédővel szemben. Ráadásul az új edzőjükkel, Supka Attilával sem szenvedtek még vereséget, így igen izgalmas összecsapásra számítunk.

A hétvége programja, szombat: Kisvárda–MTK (14.45), Fehérvár–Gyirmót (17), Honvéd–Újpest (19.30). Vasárnap: Debrecen–Paks (13.30), Puskás Akadémia–Zalaegerszeg (15.45), Mezőkövesd–Ferencváros (18).