2024. április 26., péntek

Világos Adrianát Európa második legjobb fiatal sportolójává választották

A szlovákiai Somorján az Európai Olimpiai Bizottság által megszervezett csütörtök esti ünnepségén, amelyen Európa legjobb fiatal sportolóit választották meg, Világos Adriana a második helyet érte el.

Adriana kiváló sikert ért el, hiszen olyan sportolók közül választották ki, mint Sky Brown brit gördeszkás, a spanyol Adriana Cerezo Iglesias taekwondós, vagy mint az orosz Viktoria Listunova.

A szavazás az Európai Olimpiai Bizottság szemináriuma alatt zajlott és az összes európai nemzeti olimpiai bizottság képviselői részt vettek rajta. A Piotr Nurowski-díjat 2010 óta ítélik oda a legjobb európai fiatal sportolónak, amelyet a kishegyesi VIlágos Adriana elől az idei évben a román David Popovići nyert el.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság engem jelölt erre a rangos díjra. Nagyon hálás vagyok, hogy itt állhatok Önök előtt. Úgy gondolom, hogy minden döntős rendkívüli eredményeket ért el és őszintén gratulálok nekik a befektetett munkáért. Kedves döntősök, ami engem illet, bárki is nyerje el ezt a rangos elismerést, mindannyian győztesek vagyunk. Én már elértem az egyik álmom, de szeretnék tovább álmodni és hiszem, hogy egy napon olimpiai érmet is nyerek. Mindenkinek köszönöm a támogatást és sok sikert kívánok – mondta Adriana a bemutatkozó beszéde során.

A második helyért járó díjat Gerd Kanter, az Európai Olimpiai Bizottság sportbizottságának elnöke nyújtotta át.