2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Itt maradt lelkek

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Kedves tanácsadó, nagyon régen kezdődött az én problémám. Szerelemből mentem férjhez, de ahogy a páromnál kezdtem lakni, nem sokkal a mézeshetek után, már valamilyen félelem töltött el. A szellemekben akkor még nem hittem, de sokszor egy sötét alak árnyát észleltem az előszobámban. Sosem láttam meg rendesen, mindig inkább egy megérzés, egy dermesztő gondolat, egy árnyékfoszlány formájában jelent meg tudatomban, vagy talán a lépcsőházban. Olyankor libabőrös lettem, néha remegtem, nagyon féltem, de később valamennyire hozzászoktam, csak az elfojtott félelem volt bennem, mert senki nem vette komolyan, amikor el mertem panaszolni. Nem volt boldog életem. Anyósomék dirigáltak, habár csak az udvar volt közös, de a párom nagyon függött tőlük, nekem semmi szavam sem volt. Született egy beteg gyermekem, szellemi fogyatékos, elég nagy mértékben, s ezért is engem okoltak, nekem pedig csak nőtt az elégedetlenségem, keserűségem. A gyermekem ahogy cseperedett, nem mert kimenni az előszobába, ami egyúttal a lépcsőház is. Csak vonszolt magával, ha ki akart menni. Nehezen beszél, de meg tudjuk érteni. „A csúnya bácsi bántani akar", mindig ezt mondta. Kérdeztük, hol a csúnya bácsi, ekkor a lépcsőházra mutatott. Amikor a párom és anyósomék ezt meghallották, azt mondták, ennek is én vagyok az oka, mert biztos tőlem látta a gyerek, hogy ott félek, esetleg bebeszéltem neki, hogy ott van valaki, pedig – isten lássa a lelkem – én egy szót se szóltam. No igen, tudom, hogy van olyasmi, hogy a gyerek megérzi az anya félelmeit, érzelmeit. Sok volt a probléma, betegség, nézeteltérés az otthonunkban. Egyszer egy kiskutyát kaptunk, s bevittük a lakásba. Amikor a lépcsőházba értünk, megrémülve nézett egy pontba, és nagyon ugatott. A macska viszont jól elvan a lakásban, pont a lépcsőház a kedvence.
– Ez nem lep meg, ugyanis az állatok érzékelik a szellemeket. A kutyák nem szeretik őket, a macskák viszont vonzódnak a negatív energiához. Ahol a kutya szeret lenni, az a hely az embernek is jó. Ám ott, ahol a macska szeret lenni, az a hely az emberre nagyon rossz hatással van. Amikor betegek vagyunk, ahol fáj, hasít, vagy a beteg szerv van, oda tegyük a macskát, habár sokszor nem is kell odatenni, odamegy az magától is. Amikor elkezd dorombolni ott a cica, akkor veszi át tőlünk a negatív energiák, rezgések egy részét. Ilyenkor megkönnyebbülést érzünk. Természetesen ez nem zárja ki az orvosi kezelést.
– Azt is meg kell mondjam, hogy apósomnak sok ellensége volt, sokan átkozták, lehet, hogy ezért lett beteg a gyermek? Vagy talán azért, mert ez a szellem már akkor a házban volt, amikor terhes lettem?
– Mindezeknek köze lehet hozzá, ám meg kell mondjam, hogy ez önnel nem történhetett véletlenül. Az ilyen komoly dolgok karmikusak, ön egyszerűen meg kell tapasztalja ezt az életet a múlt életei miatt. Nem véletlenül lett ön annak az embernek a menye, akit átkoztak, s nem véletlenül került olyan házba, ahol szellem van. Fogadja el, hogy senki nem vétkes, egyszerűen önre ilyen nehéz sorsfeladat lett kiszabva. Ám az nem jelenti azt, hogy ne változtasson rajta, amennyit lehet. A szellemet már régen el kellett volna küldeni. Elküldöm önnek a komplett szertartást, a védelmi tükröt és talizmánt, addig is írja le ezt a tisztító szöveget, s tegye a lépcsőházba a papírt: „E téren, minden időkre legyen jelen a Tűz a Víz a Föld és a Levegő végtelen ereje, tisztítsák meg e helyen és az egész házban, és a ház lakóinak energiamezejében minden látható és láthatatlan, minden érezhető és érezhetetlen élő és holt negatív erőket és energiákat, megszállókat, szellemeket, lélekfoszlányokat és démonokat, amik ártalmunkra vannak! Köszönöm. Jézus nevében távozzon minden rossz."
E felirat maradjon mindig a lépcsőházban, teheti kép mögé, fiók alá ragasztva, bárhogyan, nem kell látszódjon. Mivel nem új keletű ez a dolog, ennyi nem elég magában, kell hozzá a teljes rítus és a talizmán meg a védőtükör, majd megmagyarázom, hogy mit hova helyezzen, s hogy hogyan tisztítsa ki otthonát ezután.
– Ez nagyon jó lesz, de már nem késő? Mit lehet még megjavítani?
– Soha nem késő, észre fogja venni, hogy megjavul a ház népének az élete.
– Hát az ránk férne. Már csak az is megéri, hogy nyugodtan járkálhatok éjszaka a toalettbe, mert még ma is, 30 évnyi itt élés után is hátborzongva járkáltam éjszakánként. Nappal még elvoltam, de sötétben a hideg kilelt, míg nem értem a villanykapcsolóhoz.

***
Fél év múlva jelentkezett a hölgy. Beszámolt arról, hogy béke van a házban, párjával sosem éltek nagyobb harmóniában, életkedvük és életerejük megnőtt, beteg gyerekük megkapta az őt megillető jutalékot, s a barátok is, akik hozzájuk járnak, megkérdezték, hogy mi ez a változás a házban, nem látnak semmit, se egy új bútort, se egy szobaátalakítást, de olyan más a közérzet. Kliensem csak mosolygott, de nem árulta el.